Çalık halka arza hazırlanıyor!

Bu yıl biri vitrine çıkacak

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bu yıl grup şirketlerinde halka arz olabileceğini söyledi. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Çalık, enerji, madencilik, inşaat ve finans sektöründe ciddi yatırımlarının olacağını anlattı ve ''Zaten şu anda 18 ülkedeyiz. 20 bin çalışanımız var. Bunları daha da odaklanarak güçlü hale getireceğiz'' dedi.
Gelecekte satın alma, birleşme ve grup şirketlerinin halka açılmasıyla ilgili bir soruya da Çalık, ''Zaman zaman satın almalar olabiliyor. Şu an somut bir şey yok. Bazı grup şirketlerimizden halka açılma konusunda çalışanlar var. Gayrimenkul sektöründe var. Belki enerji sektöründe de olur'' cevabını verdi.
TÜRKLERLE ÇALIŞAN KAR EDİYOR
Çalık, ''Türkiye artık dünyada itibarlı bir ülke. Yabancı yatırımcılar Türkiye'de yatırım yapmak için geliyor. Türk firmaları hem Türkiye'de hem dünyada yatırımlar için işbirliği yapıyor. 2023 yılı için konulan vizyon, strateji ve hedefe ulaşılacağına inancımız tam. Bu bakımdan Türkiye'nin kredi notunun zaten mevcut notlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var'' diye konuştu.
Bir çok faktörün bir araya gelerek Türkiye'nin komşularıyla, bölgesinde ve global pazarda ekonomik olarak iyi işbirliği yapabilen bir ülke konumuna ulaştığına işaret eden Çalık, Türk firmalarının yurt içinde de yurt dışında da önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.
Global firmalarla da işbirliği yaptıklarına dikkat çeken Çalık, "Türk firmalarıyla işbirliği yapan global firmalar çok karlı çıkıyor. Dünyanın en büyük global firmalarında yöneticilerimiz var. Türkiye yeni bir döneme girdi. Bunlar Türkiye'ye yeni zenginlikler kazandıracak. İtibarımız çok iyi durumda'' dedi
Sonraki Haber