Çevirmen Türkiye'yi fazla büyütmüş!

Maliye Bakanı Şimşek meğer öyle dememiş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu'nda yaptığı İngilizce sunumunun yanlış çevrildiğini vurgulayarak, bazı gazetelerde kendisinin söylemediği haberlerin yapıldığını bildirdi.
Forumdaki İngilizce sunumunda, Türkiye'nin 2013'te yüzde 5 büyüyeceği gibi bir ifade kullanmadığını açıklayan Maliye Bakanı, Türkiye için 2014 ve sonrasındaki büyüme hedefini ise yüzde 5 olarak ifade ettiğini belirtti. Şimşek, "Ayrıca yine çeviri hatasından kaynaklı önemli bir konuda, Türkiye'nin 2050 görünüm tablosunu anlatırken yaşanmış. Sunumda 2050 yılı için bir Türkiye resmi ortaya koyduk pek çok alan için. Ancak Türkiye'nin hangi yıl dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğine dair bir vurgu ya da ifade kesinlikle olmamıştır." dedi.
Küresel krize rağmen 2003-2012 döneminde Türkiye'nin milli gelirini dolar cinsinden 3 kat artırdığını vurgulayan Mehmet Şimşek, 2023'te 2 trilyon dolarlık milli gelire ulaşılmasının mümkün olduğuna işaret etti. Maliye Bakanı Şimşek açıklamasının devamında, "Dolayısıyla '2013 büyüme temennisi yüzde 5' ve 'ilk on yıl hedefi 27 yıl ertelendi' gibi bana ait olmayan sözlerle, başlıklarla çıkan bu haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."
Sonraki Haber