Çin coştu!

Siparişler patladı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki resmi imalat endeksi, yeni sipariş ve ihracat taleplerinin tırmanmasıyla son 7 ayın en yükseğine işaret etti ve 7 çeyrek üst üste yavaşlayan ekonomiye ilişkin iyimserliğin altını çizdi.

Çin Lojistik ve Alım Federasyonu ve Ulusal İstatistik Bürosu'nun rakamlarına göre ülkenin satın alma yöneticileri PMI endeksi Kasım'da 50.6 puana yükseldi. Bloomberg anketine katışan 28 analistin tahmini, Ekim'deki 50.2 puanın ardından Kasım'da imalat PMI endeksinin 50.8 puan olarak geleceği yönündeydi.

İmalat PMI verisi, tüketimi destekleme ve devlet denetimindeki girişimlere ilişkin kontroller üzerine çalışan Çin'in yeni liderlerin üzerindeki büyümeyi destekleyici politika uygulama baskısını azalttı. Bloomberg'in bu hafta açıkladığı yatırımcı anketlerinden biri Xi Jinping yönetiminin yatırım ortamını iyileştireceği düşüncesiyle Çin'e duyulan güven son 1 yılın en yüksek seviyesine işaret etti.

PMI verisindeki artışın özellikle yeni siparişlerle desteklenmesi, üretimin önümüzdeki aylarda destekleneceğine işaret etmesinden ötürü daha da iyi olduğuna belirten Bank of America Corp.'un Çin başekonomisti Lu Ting, Pekin'in çok büyük teşvikler olmadan büyüme yanlısı bir tavır sergileyen mevcut siyasi duruşunu devam ettireceğini öngördü.
Sonraki Haber