Dünyanın en büyüğü hizmete girdi

Türkiye’nin en büyük kamu binası olarak yapılan dünyanın en büyük adliyesi İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda duruşmalar başladı.

Yapımına 2006 yılında başlayan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 126 dönümlü araziye kurularak 8 adliyeyi birleştirdi. 350 milyon liraya mal olan ve 5 ana bloktan oluşan bina Anadolu yakasındaki tün adliyeleri bir araya getirdi. Dünyanın en büyük adliye binasında 326 savcı odası, 298 mahkeme salonu, 51 icra dairesi yer alırken, 500 ve 180 kişilik 2 tane konferans salonu, 2 bin 600 araçlık otopark, 2 bin 200 kişilik yemekhane ve 180 kişilik kreş bulunuyor.

Her tarafında güvenlik kamerası sistemi bulunan binada ağır ceza mahkemesi salonları 100, diğer mahkeme salonları ise 50 metrekare olarak inşa edildi. 11 ayda tamamlanan binada, 550'si hakim ve savcı olmak üzere 5 bin kişi çalışacak. Metroyla ulaşım sağlanabilen binada günlük vatandaş yoğunluğunun 45 bin kişi olması bekleniyor. Ayrıca binada PTT, banka şubeleri, kuaför, spor salonu ile doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık odaları da yer alıyor.

Öte yandan Anadolu yakasındaki tüm adliyelerin binaya taşınmasına bu ay başlandı. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyeleri taşındı ve duruşmalar binada görülmeye başlandı. Binanın resmi açılışı ise daha sonra yapılacak.
Sonraki Haber