ECB politikacıların yerini tutamaz!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Merkez bankaları yapısal problemleri çözemez, bu politikacıların işi" diyerek ECB'nin sonsuza kadar politikacıların yerini tutamayacağını belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davos'ta yaptığı konuşmada Euro Bölgesi'nin geçen yıl global ekonomik büyümedeki yavaşlamaya katkı yaptığının farkında olduklarını söyledi. Ancak Euro Bölgesi'nin 2012'de daha fazla dayanışma gösterdiğini ifade eden Merkel, amaçlarının Euro Bölgesi'ni istikrar birliği içinde geliştirmek olduğunu söyledi.

Euro Bölgesi'nde konsolidasyonun yarı sıra yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu, piyasaların güvenini geri kazanmak için konsolidasyon ve büyümenin her ikisine ihtiyaç duyduklarını belirten Merkel, Euro Bölgesi için şimdi yapılan reformları uygulama zamanı olduğun uve bu reformların meyvelerini vermelerini 4 yıl sürebileceğini vurguladı.

Euro Bölgesi'nin 2013 yılında rekabet gücünü artırmak için çalışma yapması gerektiğini, dünyanın istediği malları üretmeye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Merkel, Euro bölgesinde mali anlaşmanın yanı sıra bağlayıcı bir rekabet gücü anlaşmasına da ihtiyaç olduğuna inandıklarını ifade etti.

Euro Bölgesi'nde konsolidasyon yanında yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Merkel, yatırımcı güvenini geri kazanmak için konsolidasyon ve büyüme ihtiyacı olduğunu, reformların meyvelerini vermeleri 4 yıl sürebileceğini söyledi.

DAYANIŞMA VAR

Euro bölgesini bir istikrar birliği olarak geliştirmek istediklerini açıklayan Angela Merkel, bölgenin 2012'de daha fazla dayanışma gösterdiğini, Avrupa için reformları uygulama zamanı olduğunu ve ESM'nin oluşturulması piyasalara iyi bir mesaj verdiğini belirtti.

Davos’ta yaptığı değerlendirmede Almanya Başkanı, "cari işlemler fazlası, rekabet gücünü yansıtıyor, bunu riske sokamayız" dedi.

Almanya, yurtiçi talebi artırmak için yapabileceği herşeyi yaptığını kaydeden Merkel, ECB’nin sorunun çözümü için köprüler inşa edilmesine yardım ettiğini, tüm çözümü ortaya koymadığını belirtti.

“Merkez bankaları yapısal problemleri çözemez, bu politikacıların işi" diyen Merkel, merkez bankalarının, politikacılar problemlerini temizlemek için orada olmadıklarını, ECB, sonsuza kadar politikacıların yerini tutamayacağını belirtti.

ECB’nin, likidite sağlamak konusunda çok fazla şey yaptığını da açılayan Merkel, kur manipülasyonuna karşı hassas olduklarını fakat kur manipülasyonu riskinden endişe etmediklerini söyledi.

EN BÜYÜK YÜK İŞSİZLİK

Politikacıların harekete geçme yükümlülüğü olduğunu hatırlatan Merkel, Euro bölgesinde daha yakın işbirliği tüm AB üyelerine açık olduğunu belirtirken Avrupa'daki en büyük yük, genç işsizliği olduğunu sözlerine ekledi.
Sonraki Haber