Emeklilere çifte zam: Temmuz’da verilmedi, Ocak’ta refah payı zammı yapılacak!

Türkiye’deki milyonlarca emekli tarafından Ocak 2025 emekli zammı merakla bekleniyor. 4A, 4B ve 4C emeklilerinin zamla birlikte refah payı alması gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2025 emekli zammına refah payı eklenecek. İşte detaylar…

Türkiye’deki 16 milyon emekli vatandaş Ocak ayında maaşlarına yapılacak zam bekleniyor. Temmuz 2024 emekli zammının beklentilerin altında kalması nedeniyle Ocak 2025 emekli zammı kritik önem taşıyor. 6 aylık enflasyon verilerine göre emekli maaşına yapılacak olan zam oranı belirlenecek. 4A, 4B, 4C emeklileri için enflasyon oranları kadar; refah payı da dikkatle takip ediliyor. Temmuz emekli zammında refah payı eklentisi yapılmamıştı.

Hükümete Yakın Kaynaklar Doğruladı

Hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’vatandaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz’’ açıklaması üzerinden Ocak 2025 emekli zammı tartışmalarına dahil oldu. A Haberde yayınlanan programa konuk olarak katılan ekonomi yazarı Faruk Erden, emekli maaşı zammına refah payı ekleneceğini açıkladı. Ocak 2025 emekli zammı için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Faruk Erdem, emeklilere çifte zam verilecek açıklamasında bulundu. Temmuz ayında refah payı verilmediği hatırlatılan Faruk Erdem, bu durumun Ocak zammında değişeceğine dikkat çekti. Ankara kulislerinden de refah payı eklentisinin yapılacağı yönünden haberler gelmeye devam ediyor.

Eylül Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. TÜİK’in Eylül ayı enflasyon oranı yüzde 2.97 olarak açıklandı. 3 aylık dönemin toplam enflasyon oranı ise yüzde 8.95 oldu. Ocak 2025 emekli zammının belirlenmesinde enflasyon verileri dikkate alınacak. Enflasyon verileri incelendiğinde emeklilere yapılacak zammın umut verici olacağı düşünülüyor.

Emekliye ne kadar zam yapılacak?

Ekonomi uzmanları tarafından emeklilere en az yüzde 15 zam yapılması bekleniyor. Memur ve memur emeklileri için beklenen zam oranı ise yüzde 11 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye yükseltilmesi bekleniyor. Refah payı eklemesi ile bu oranların yüzde 2 ila 4 arasında artabileceği öngörülüyor.

Sonraki Haber