Formül açıklandı! 3 yerden emekli aylığı alabilirsiniz

3 yerden emekli aylığı alabilirsiniz. Formül açıklandı.

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Bu artış oranları, birçok emeklinin beklentisinin altında kaldı ve emekliler, aldıkları maaşların yetersizliği nedeniyle ek gelir arayışına girdi. Peki, emekliler için ek gelir elde etmenin bir yolu daha olabilir mi? İşte SGK uzmanı Ekrem Sarısu'nun dikkat çeken önerisi!

Aynı Anda Üç Maaş Almak Mümkün Mü?

SGK uzmanı Ekrem Sarısu, bir okurdan gelen soruya yanıt verirken, doğru şartları sağlayan emeklilerin aynı anda üç farklı emekli maaşı alabileceğini belirtti. “Bir okurumuz, dul eş ve yetim aylığı alırken eksik SSK primlerini tamamlayıp emekli olursa üç maaşı birlikte alabilir mi?” sorusuna Sarısu şu cevabı verdi: “Babanız Emekli Sandığı mensubu olduğundan, SSK’dan emekli olduğunuzda hem eşinizden, hem babanızdan hem de kendi emekli maaşınızdan toplamda üç aylığı birden alabilirsiniz.”

Kimler Yararlanabilir ve Şartlar Nelerdir?

Bu önemli avantajdan yararlanabilmek için belli şartları yerine getirmek gerekmektedir:

Babadan Emekli Sandığı Bağlantısı: Emeklinin babasının Emekli Sandığı mensubu olması şart.

Eksik Primlerin Tamamlanması: SSK’dan emekli olabilmek için eksik primlerin tamamlanması gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan SSK emeklisi kadınlar, hem eşlerinden, hem babalarından, hem de kendi emekli maaşlarından toplamda üç maaş alabilme imkanına sahip olabilirler. Bu durum, emekliler için ek gelir elde etmenin cazip bir yolu olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Para Limanı Haber Merkezi

Sonraki Haber