Gram ve çeyrek altın fiyatlarının haftaya kaç para olacağını duyurdu

Altın günü yoğun! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekim ayının ilk haftasında ABD'de uygulanan tarım dışı istihdam verileri altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Peki, altın fiyatları önümüzdeki hafta hangi yöne gidecek?

Altın Fiyatları Yükselecek mi Düşecek mi?

Geçtiğimiz hafta, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları ve ABD'deki tarım dışı istihdam verileri nedeniyle gizlenen altın fiyatlarında önemli miktarda hareketlenme olduğu görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Deniz Bilgen'in hazırlayıp sunduğu "Covered Bazaar Pulse" programında beklenen haftaya ilişkin altın fiyatlarıyla ilgili öngörülerini paylaştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında düşüş sinyallerinin olduğunu vurgulayarak, "Ekim ayının ikinci haftasında önemli bir jeopolitik gelişme olmazsa altın fiyatları geri çekilmeyecek gibi görünüyor. Özellikle 2.638 dolar seviyesi kırılırsa ons başına 2.610 dolar olacak. Bu, fiyatların kalıcı olarak düşeceği anlamına gelmiyor; yukarı yönlü bir hareket olursa 2.670 dolar olacak ama şimdilik FED'in 50 puanlık faiz indirimi sonrası yaşanan hızlı yükselişi sindirme sürecini düşünüyorum." dedi. Yabancı Piyasaların İç Piyasalara Etkisi Yıldırımtürk, dış piyasalardaki gelişmelerin iç piyasaya sunulanları sınırladığını belirterek, "İç piyasalarda ithalatın serbestleşmesiyle iç piyasa ile dış piyasa arasındaki fiyat farkının önemli ölçüde açıldığını gözlemliyoruz. Dış piyasalarda altının ons fiyatı 2.638 gerilese de iç piyasa kilogram farkı 4.500 olarak devam ediyor. Önümüzdeki günlerde altın ithalatı yapılırsa bu farkın artacağını öngörüyoruz. 100 TL olarak gözükeceğiz." dedi.

Sonraki Haber