Hedef 3 yılda 10 milyar liralık yatırım
Türk Telekom, gelecek 3 yılda 10 milyar TL yatırım yapacağını açıkladı.
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, şirketin 2015 yılı gelişmeleri ve 2016 yılı hedeflerini açıkladı. Önümüzdeki 3 yılda 10 milyar TL yatırım yaparak Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştireceğini söyleyen Aslan, “Türk Telekom olarak son 10 yılda altyapıya 20 milyar TL yatırım yaparak fiber altyapımızı Türkiye’nin 81 iline yaydık. Türkiye’nin dijital geleceğini fiber ağlar üzerine inşa edeceğiz. 20 milyar TL’yi aşan yatırımlarımız Türkiye’nin dijital hedeflerine daima bağlı kaldığımızın bir göstergesi. Bu yatırımlarımız sonucunda hanelerin ve işletmelerin, yüzde 98’ine genişbant, yüzde 66’sına yüksek hızlı genişbant, yüzde 42’sine ultra yüksek hızlı genişbant altyapısı götürdük” dedi.
Yaptıkları yatırım miktarı sektöre yapılan toplam yatırım miktarının yüzde 52’sine denk geldiğini söyleyen CEO’su Rami Aslan, “Diğer bir deyişle sektöre yapılan yatırımın yarısından fazlasını Türk Telekom gerçekleştirdi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan fiber altyapımızın uzunluğu, diğer tüm operatörlerin Türkiye’deki toplam fiber uzunluğuna denk geliyor. Geçmiş on yılda yaptığımız 20 milyar TL yatırımla Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık. Ancak, bundan sonra; Her evi fiberle bağlamak için, Türkiye’yi bölgenin dijital üssü yapmak için, Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştimek için, Türkiye’deki tüm sektörlerde büyüme sağlamak ve daha çok istihdam yaratmak için yatırımlarımıza tüm hızıyla devam etmekte kararlıyız. Dolayısı ile yatırımlarımızda hızlanıyoruz. Geçmiş 10 yılda yaptığımız 20 milyar TL değerindeki yatırımın üstüne sadece gelecek 3 yılda 10 milyar TL daha yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı.
"2023 HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAYACAK"
Önümüzdeki üç yılda gerçekleştirecekleri 10 milyar TL’lik yatırımla Türkiye’yi dijital geleceğe taşımaya ve dijital devrimi gerçeğe dönüştürmeye hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu yatırım, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaya katkıda bulunacağı gibi halkımızın mümkün olan en kısa zamanda dijital dünyanın tüm nimetlerinden eşit ölçüde faydalanmasını sağlayacak. Tüm hanelere ve iş yerlerine ultra hızlı interneti getirene kadar durmayacağız. Türkiye’nin dijital geleceğine yatırım yapmaktan kaçınmayacağız. Bu yaklaşımla Türk Telekom olarak sektörümüzün tüm oyuncularını yatırım seferberliğine katılmaya davet ediyoruz. Sayın Bakanımız tarafından belirlenen vizyon doğrultusunda herkesi yatırım yapmaya çağırıyoruz. Çünkü, yatırımda rekabet, Türkiye’nin dijitalleşmesinin vazgeçilmez unsurudur. Rekabet, sektöre dinamizm ve heyecan getirir. Bu rekabetten en karlı çıkan da Türkiye ve halkımız olacaktır. Uzun yıllar boyunca, her şehri fiberle bağlamak için büyük yatırımlar yaptık. Sadece son 1.5 yılda yani 4.5G’ye hazırlık döneminde fibere yaptığımız yatırım, sektörün diğer oyuncularının yaptığı fiber yatırım toplamının yaklaşık 6 katına denk geliyor. Bu bizim 4.5G’ye ve fibere olan bağlılığımızın net bir göstergesidir. Bölge, şehir, coğrafya gözetmeksizin; doğudan batıya; kuzeyden güneye ülkemizin 81 iline, 213 bin km fiber döşedik. Artık tüm Türkiye’de hanelerin yüzde 62’sine erişim sağlıyoruz. Bu oran dört yıl önce sadece yüzde 20 idi”.
"11 BİN KİŞİ İSTİHDAM"
Yaptıkları yatırımların sadece kâr getiren bölgelere değil, Türkiye’nin dört bir köşesine yaptıklarının altını çizen Türk Telekom CEO’su Rami Aslan; arzularının, sektörün diğer oyuncularının da yatırımlarını sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’le sınırlı tutması değil, Türkiye coğrafyasının dört bir yanına ulaştırması olduğunu vurguladı. Fiber altyapılarının; sadece dijitalleşmenin anahtarı olarak değil, istihdam yaratmak anlamında da büyük bir öneme sahip oldunu belirten Aslan, “Bugün, fiber altyapımızın verimli bir şekilde işletilmesinde görev alan 11 bin kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam, yarattığı ekosistem ve tedarikçilerimizle birlikte 19 bine ulaşıyor. Bu rakam; sektördeki diğer oyuncuların toplam çalışan sayısının neredeyse 3 katı kadar. Bu, fibere ve Türkiye’nin dijital geleceğine olan bağlılığımızın bir başka somut göstergesidir. Sektördeki diğer oyuncular da bugüne kadar bizim gibi fibere yatırım yapsaydı, bugün fiber, Türkiye’de tartışma konusu olmazdı. Dolayısı ile doğru çözümleri bulmak için doğru tespitler yapmak gerekiyor. Çözüm, yatırımda rekabet ve Türkiye’de fiber yaygınlığının artırılmasıdır. ABD örneğinde olduğu gibi Türkiye için en iyi model, yatırımda rekabeti destekleyen modeldir. Buradan tüm operatörlerin yatırım yapmasını desteklediğimizi bir kez daha açıklamak istiyoruz. Biz Türk Telekom olarak 3 yılda 10 milyar TL yatırım sözü veriyoruz” diye konuştu.
2015 PERFORMANSI
2015’te beklentilerin de üzerinde performans kaydettiklerini belirten Aslan, 2015 yılı Türk Telekom için operasyonel ve finansal anlamda tüm hedeflerinin ötesine çok başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Rami Aslan, 2015 yılında konsolide gelirlerinin yıldan yıla yüzde 7 artışla 14,5 milyar TL’ye ulaştığını belirterek: “Bu şimdiye dek yaşadığımız en büyük organik artışlardan biri. FAVÖK’te, 5,33 milyar TL’ye ulaşarak tarihimizdeki en yüksek FAVÖK rakamını kaydettik. Geçtiğimiz yıla oranla spektrum ücretleri dahil yatırımlarımızı yaklaşık 3 kat artırdık. Özelleştirmeden bu yana, lisans giderleri hariç yaptığımız 20 milyar TL’lik yatırım, bizi Türkiye’de özel sektörün en büyük yatırımcısı haline getirdi. Bu, Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital geleceğine yönelik çabasının açık bir göstergesidir. Bugün böylesine verimli bir operasyona imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Verimlilik ve karlılık ekseninde ortaya koyduğumuz performans, işimizin sürekliliğinin ve Türkiye’nin geleceği için yapacağımız yatırımların güvencesidir. 2015 yılında, sabit genişbant abone sayısında net 416 bin yeni abonenin katılımıyla toplamda 8 milyon aboneye ulaştık. Perakende genişbant pazarında pazar payının yüzde 69’una sahibiz ve hanelerin yüzde 98’ine internet erişimi sağlıyoruz. Sabit genişbantta, veri kullanımı durmadan artıyor. Sadece bir yılda kişi başı ortalama veri kullanımı 47GB’den 60GB’ye geldi. Türk Telekom olarak devam eden yatırımlarımızla artan talebi karşılamaya hazırız” dedi.
Fiber abone sayısında ise 2015 yılında yüzde 30 büyüme ile 1,5 milyon aboneye ulaştığını açıklayan Aslan, “Burada fiber abone tanımında uluslararası standartlara uygun olarak yüksek hızlı genişbant bağlantısı sağlayabildiğimiz aboneleri kastediyoruz. Dünyadaki örneklere baktığımızda ABD, İngiltere ve Almanya’da da benzer bir tanımın benimsendiğini görmekteyiz. Mobil abone tabanı yıllık 932 bin artış ile 17,3 milyona ulaştı. Faturalı abone oranı geçen yılki yüzde 48 seviyesinden yüzde 51’e yükselerek pazardaki en yüksek faturalı abone oranı olmaya devam etti. Akıllı telefon penetrasyon oranı yüzde 66’ya yükselerek sektörde açık ara en yüksek oran olmaya devam etti. Bu oran sektörde sadece yüzde 54 seviyesinde. Bir diğer önemli nokta, mobil data kullanımı da hızla artmakta ve Türk Telekom olarak artan talebi karşılamak için hazırız.
2015’te spektrum ihalesinde en ideal frekans aralığını elde ettik. 4.5G ve 5G yatırımlarımız ve geniş fiber altyapımız sayesinde de gelecekte bundan daha fazlasını sunmaya, mobil teknolojilerde lider olmaya hazırız. Ev TV abone sayısı 2015’te net 95 bin artarak 384 bine yükseldi. Bu artışta yılın 2. yarısında başlayan UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi münhasır maç yayınlarını içeren TV spor paketleri etkili oldu. 2015 yılında Tivibu’da 9.4 milyon film ve 770 futbol maçı yayınlandı. En fazla izlenen film ise Recep İvedik 4 oldu. Gelecek dönemlerde başarılı futbol takımlarımız UEFA Avrupa Ligi’nde yükseldikçe abone bazımızda daha fazla artış bekliyoruz” dedi.
2016 HEDEFLERİ
2016 yılı büyüme hedeflerinin geçmiş performanslarından çok daha yüksek olduğunun altını çizen Türk Telekom CEO’su, “2016’da organik olarak yıllık bazda gelirlerimizi yüzde 7-9 oranında arttıracağız ve entegre telekom pazarında lider konumumuzu sağlamlaştıracağız. 2016’da büyüme hedefimizin geçmişten daha kuvvetli olmasında entegrasyon ile elde edeceğimiz sinerjilerin büyük payı olacak. 2016 yılında, aynı zamanda operasyonel karımızı da arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede Türkiye için yaptığımız yatırımların sürdürülebilirliğini güvence altına almayı hedefliyoruz. 2016 yılında 3.2 milyar TL değerinde yatırım yapmayı öngörüyoruz, bu gelirimizin yaklaşık yüzde 21’ine denk geliyor. Bu oran son beş yıldaki en yüksek oranlardan biri ve özellikle sektör ortalamasının da üzerinde” ifadelerini kullandı.
“BAZ İSTASYONU İTHALATI AZALARAK CARİ AÇIĞA DA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLANACAK”
Türk Telekom olarak tamamına sahip olduğu araştırma ve geliştirme şirketi Argela’nın, Türkiye’nin ilk 4,5G uyumlu yerli baz istasyonu projesi ULAK’ın yazılımını geliştirdiğini kaydeden Aslan, bu proje ile Türkiye’nin baz istasyonu ithalatı azalarak cari açığa da önemli katkılar sağlanacağını açıklayarak “Biz, Türk Telekom olarak 4.5G’de liderlik vizyonumuz doğrultusunda sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek önümüzdeki günlerde ULAK’tan ilk siparişimizi vermeye hazırlanıyoruz. Türk Telekom olarak 4.5G ile yetinmiyor ve 5G için de çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Bu bağlamda şimdiden ABD patent enstitüsüne 11 ayrı patent başvurusunda bulunduk, 28 tane patent başvurusu da yolda” dedi.
Özelleştirmeden bu yana 20 milyar TL yatırım yaparak tüm ülkeyi fiber ağ ile donattıklarını söyleyen Aslan, “2015 itibarıyla tüm şehirleri kapsayan 213 bin kilometrelik fiber altyapımız var. 12.1 milyon eve fiber atyapısı sağlıyoruz. Bu toplam hanelerin yüzde 62’sine denk geliyor. 26 Ocak itibari ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi ve hızlı karşılayabilmek ve de en yeni teknolojileri kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Avea, Türk Telekom ve TTNET markalarını ‘Türk Telekom’ tek markası altında birleştirdik. Markaların ve hizmetlerin entegrasyonunda çok önemli aşamaları tamamlayarak artık müşterilerimize tek marka çatısı altında hizmetlerimizi sabit ile mobil altyapısını birlikte sunarak tek noktadan veriyoruz” diye konuştu.
Yaptıkları yatırım miktarı sektöre yapılan toplam yatırım miktarının yüzde 52’sine denk geldiğini söyleyen CEO’su Rami Aslan, “Diğer bir deyişle sektöre yapılan yatırımın yarısından fazlasını Türk Telekom gerçekleştirdi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan fiber altyapımızın uzunluğu, diğer tüm operatörlerin Türkiye’deki toplam fiber uzunluğuna denk geliyor. Geçmiş on yılda yaptığımız 20 milyar TL yatırımla Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık. Ancak, bundan sonra; Her evi fiberle bağlamak için, Türkiye’yi bölgenin dijital üssü yapmak için, Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştimek için, Türkiye’deki tüm sektörlerde büyüme sağlamak ve daha çok istihdam yaratmak için yatırımlarımıza tüm hızıyla devam etmekte kararlıyız. Dolayısı ile yatırımlarımızda hızlanıyoruz. Geçmiş 10 yılda yaptığımız 20 milyar TL değerindeki yatırımın üstüne sadece gelecek 3 yılda 10 milyar TL daha yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı.
"2023 HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAYACAK"
Önümüzdeki üç yılda gerçekleştirecekleri 10 milyar TL’lik yatırımla Türkiye’yi dijital geleceğe taşımaya ve dijital devrimi gerçeğe dönüştürmeye hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu yatırım, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaya katkıda bulunacağı gibi halkımızın mümkün olan en kısa zamanda dijital dünyanın tüm nimetlerinden eşit ölçüde faydalanmasını sağlayacak. Tüm hanelere ve iş yerlerine ultra hızlı interneti getirene kadar durmayacağız. Türkiye’nin dijital geleceğine yatırım yapmaktan kaçınmayacağız. Bu yaklaşımla Türk Telekom olarak sektörümüzün tüm oyuncularını yatırım seferberliğine katılmaya davet ediyoruz. Sayın Bakanımız tarafından belirlenen vizyon doğrultusunda herkesi yatırım yapmaya çağırıyoruz. Çünkü, yatırımda rekabet, Türkiye’nin dijitalleşmesinin vazgeçilmez unsurudur. Rekabet, sektöre dinamizm ve heyecan getirir. Bu rekabetten en karlı çıkan da Türkiye ve halkımız olacaktır. Uzun yıllar boyunca, her şehri fiberle bağlamak için büyük yatırımlar yaptık. Sadece son 1.5 yılda yani 4.5G’ye hazırlık döneminde fibere yaptığımız yatırım, sektörün diğer oyuncularının yaptığı fiber yatırım toplamının yaklaşık 6 katına denk geliyor. Bu bizim 4.5G’ye ve fibere olan bağlılığımızın net bir göstergesidir. Bölge, şehir, coğrafya gözetmeksizin; doğudan batıya; kuzeyden güneye ülkemizin 81 iline, 213 bin km fiber döşedik. Artık tüm Türkiye’de hanelerin yüzde 62’sine erişim sağlıyoruz. Bu oran dört yıl önce sadece yüzde 20 idi”.
"11 BİN KİŞİ İSTİHDAM"
Yaptıkları yatırımların sadece kâr getiren bölgelere değil, Türkiye’nin dört bir köşesine yaptıklarının altını çizen Türk Telekom CEO’su Rami Aslan; arzularının, sektörün diğer oyuncularının da yatırımlarını sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’le sınırlı tutması değil, Türkiye coğrafyasının dört bir yanına ulaştırması olduğunu vurguladı. Fiber altyapılarının; sadece dijitalleşmenin anahtarı olarak değil, istihdam yaratmak anlamında da büyük bir öneme sahip oldunu belirten Aslan, “Bugün, fiber altyapımızın verimli bir şekilde işletilmesinde görev alan 11 bin kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam, yarattığı ekosistem ve tedarikçilerimizle birlikte 19 bine ulaşıyor. Bu rakam; sektördeki diğer oyuncuların toplam çalışan sayısının neredeyse 3 katı kadar. Bu, fibere ve Türkiye’nin dijital geleceğine olan bağlılığımızın bir başka somut göstergesidir. Sektördeki diğer oyuncular da bugüne kadar bizim gibi fibere yatırım yapsaydı, bugün fiber, Türkiye’de tartışma konusu olmazdı. Dolayısı ile doğru çözümleri bulmak için doğru tespitler yapmak gerekiyor. Çözüm, yatırımda rekabet ve Türkiye’de fiber yaygınlığının artırılmasıdır. ABD örneğinde olduğu gibi Türkiye için en iyi model, yatırımda rekabeti destekleyen modeldir. Buradan tüm operatörlerin yatırım yapmasını desteklediğimizi bir kez daha açıklamak istiyoruz. Biz Türk Telekom olarak 3 yılda 10 milyar TL yatırım sözü veriyoruz” diye konuştu.
2015 PERFORMANSI
2015’te beklentilerin de üzerinde performans kaydettiklerini belirten Aslan, 2015 yılı Türk Telekom için operasyonel ve finansal anlamda tüm hedeflerinin ötesine çok başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Rami Aslan, 2015 yılında konsolide gelirlerinin yıldan yıla yüzde 7 artışla 14,5 milyar TL’ye ulaştığını belirterek: “Bu şimdiye dek yaşadığımız en büyük organik artışlardan biri. FAVÖK’te, 5,33 milyar TL’ye ulaşarak tarihimizdeki en yüksek FAVÖK rakamını kaydettik. Geçtiğimiz yıla oranla spektrum ücretleri dahil yatırımlarımızı yaklaşık 3 kat artırdık. Özelleştirmeden bu yana, lisans giderleri hariç yaptığımız 20 milyar TL’lik yatırım, bizi Türkiye’de özel sektörün en büyük yatırımcısı haline getirdi. Bu, Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital geleceğine yönelik çabasının açık bir göstergesidir. Bugün böylesine verimli bir operasyona imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Verimlilik ve karlılık ekseninde ortaya koyduğumuz performans, işimizin sürekliliğinin ve Türkiye’nin geleceği için yapacağımız yatırımların güvencesidir. 2015 yılında, sabit genişbant abone sayısında net 416 bin yeni abonenin katılımıyla toplamda 8 milyon aboneye ulaştık. Perakende genişbant pazarında pazar payının yüzde 69’una sahibiz ve hanelerin yüzde 98’ine internet erişimi sağlıyoruz. Sabit genişbantta, veri kullanımı durmadan artıyor. Sadece bir yılda kişi başı ortalama veri kullanımı 47GB’den 60GB’ye geldi. Türk Telekom olarak devam eden yatırımlarımızla artan talebi karşılamaya hazırız” dedi.
Fiber abone sayısında ise 2015 yılında yüzde 30 büyüme ile 1,5 milyon aboneye ulaştığını açıklayan Aslan, “Burada fiber abone tanımında uluslararası standartlara uygun olarak yüksek hızlı genişbant bağlantısı sağlayabildiğimiz aboneleri kastediyoruz. Dünyadaki örneklere baktığımızda ABD, İngiltere ve Almanya’da da benzer bir tanımın benimsendiğini görmekteyiz. Mobil abone tabanı yıllık 932 bin artış ile 17,3 milyona ulaştı. Faturalı abone oranı geçen yılki yüzde 48 seviyesinden yüzde 51’e yükselerek pazardaki en yüksek faturalı abone oranı olmaya devam etti. Akıllı telefon penetrasyon oranı yüzde 66’ya yükselerek sektörde açık ara en yüksek oran olmaya devam etti. Bu oran sektörde sadece yüzde 54 seviyesinde. Bir diğer önemli nokta, mobil data kullanımı da hızla artmakta ve Türk Telekom olarak artan talebi karşılamak için hazırız.
2015’te spektrum ihalesinde en ideal frekans aralığını elde ettik. 4.5G ve 5G yatırımlarımız ve geniş fiber altyapımız sayesinde de gelecekte bundan daha fazlasını sunmaya, mobil teknolojilerde lider olmaya hazırız. Ev TV abone sayısı 2015’te net 95 bin artarak 384 bine yükseldi. Bu artışta yılın 2. yarısında başlayan UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi münhasır maç yayınlarını içeren TV spor paketleri etkili oldu. 2015 yılında Tivibu’da 9.4 milyon film ve 770 futbol maçı yayınlandı. En fazla izlenen film ise Recep İvedik 4 oldu. Gelecek dönemlerde başarılı futbol takımlarımız UEFA Avrupa Ligi’nde yükseldikçe abone bazımızda daha fazla artış bekliyoruz” dedi.
2016 HEDEFLERİ
2016 yılı büyüme hedeflerinin geçmiş performanslarından çok daha yüksek olduğunun altını çizen Türk Telekom CEO’su, “2016’da organik olarak yıllık bazda gelirlerimizi yüzde 7-9 oranında arttıracağız ve entegre telekom pazarında lider konumumuzu sağlamlaştıracağız. 2016’da büyüme hedefimizin geçmişten daha kuvvetli olmasında entegrasyon ile elde edeceğimiz sinerjilerin büyük payı olacak. 2016 yılında, aynı zamanda operasyonel karımızı da arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede Türkiye için yaptığımız yatırımların sürdürülebilirliğini güvence altına almayı hedefliyoruz. 2016 yılında 3.2 milyar TL değerinde yatırım yapmayı öngörüyoruz, bu gelirimizin yaklaşık yüzde 21’ine denk geliyor. Bu oran son beş yıldaki en yüksek oranlardan biri ve özellikle sektör ortalamasının da üzerinde” ifadelerini kullandı.
“BAZ İSTASYONU İTHALATI AZALARAK CARİ AÇIĞA DA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLANACAK”
Türk Telekom olarak tamamına sahip olduğu araştırma ve geliştirme şirketi Argela’nın, Türkiye’nin ilk 4,5G uyumlu yerli baz istasyonu projesi ULAK’ın yazılımını geliştirdiğini kaydeden Aslan, bu proje ile Türkiye’nin baz istasyonu ithalatı azalarak cari açığa da önemli katkılar sağlanacağını açıklayarak “Biz, Türk Telekom olarak 4.5G’de liderlik vizyonumuz doğrultusunda sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek önümüzdeki günlerde ULAK’tan ilk siparişimizi vermeye hazırlanıyoruz. Türk Telekom olarak 4.5G ile yetinmiyor ve 5G için de çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Bu bağlamda şimdiden ABD patent enstitüsüne 11 ayrı patent başvurusunda bulunduk, 28 tane patent başvurusu da yolda” dedi.
Özelleştirmeden bu yana 20 milyar TL yatırım yaparak tüm ülkeyi fiber ağ ile donattıklarını söyleyen Aslan, “2015 itibarıyla tüm şehirleri kapsayan 213 bin kilometrelik fiber altyapımız var. 12.1 milyon eve fiber atyapısı sağlıyoruz. Bu toplam hanelerin yüzde 62’sine denk geliyor. 26 Ocak itibari ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi ve hızlı karşılayabilmek ve de en yeni teknolojileri kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Avea, Türk Telekom ve TTNET markalarını ‘Türk Telekom’ tek markası altında birleştirdik. Markaların ve hizmetlerin entegrasyonunda çok önemli aşamaları tamamlayarak artık müşterilerimize tek marka çatısı altında hizmetlerimizi sabit ile mobil altyapısını birlikte sunarak tek noktadan veriyoruz” diye konuştu.