Herkes evinde ayıla bayıla yiyordu! Ünlü markada küf çıktı! Marketlerden toplatılıyor

Marketlerden toplatılıyor. Herkes evinde ayıla bayıla yiyordu! Ünlü markada küf çıktı!

Un, gündelik hayatımızda sıkça kullandığımız temel besin maddelerinden biri. Ekmek yapımından pastalara, hamur işlerinden makarnalara kadar uzanan geniş bir yelpazede kullandığımız bu ürün, sofralarımızda vazgeçilmez bir yere sahip. Ancak son zamanlarda özellikle işlenmiş beyaz unun besin değerinin düşük olması ve içeriğindeki lif ile vitaminlerin azalması sıkça eleştiriliyor.

Buna ek olarak, besin güvenliği konusunda endişe verici bir haber daha gündeme geldi. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde sıkça tüketilen önemli bir un markası, bu kez şok edici bir durumla karşı karşıya kaldı. Ünlü markanın bazı ürünlerinde zararlı bir madde olan aflatoksin (bir tür küf zehiri) tespit edildi.

MARKET RAFINDAN ACİLEN KALDIRILDI

Dünyaca ünlü Castellino markasının kestane unu ürünlerinde, yarım kiloluk paketlerde yapılan testlerde yüksek miktarda aflatoksin bulunduğu ortaya çıktı. Bu tespit sonrasında, 31 Ocak 2026 son tüketim tarihine sahip bu un paketleri—kullanımın insan sağlığı açısından büyük risk taşıması sebebiyle—acilen tüm marketlerden toplatılma karan alındı.

Firmanın, bu ürünü satın almış olan tüketicilere iade süreci konusunda herhangi bir açıklama yapmamış olması ise tepkilere yol açtı. Tüketicilerin, ellerinde bulunan ürünleri kesinlikle tüketmemesi öneriliyor.

Sonraki Haber