İki dünya devi ortak üretim mi planlıyor?

Birbiriyle kıyasıyla rekabet içinde olan Fransız ve Amerikan otomotiv üreticileriyle ilgili enteresan iddia!

Fransız otomotiv devi Peugeot-Citroen ile ABD'li General Motors (GM) bünyesindeki Alman üretici Opel'in ortak imalatageçmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre Peugeot-Citroen üst sınıfta DS5 modeli ile orta sınıf Peugeot 508 modelini 2015 yılından itibaren Opel'in Rüsselsheim'daki ana tesislerinde imal etmeyi planlıyor. Buna karşılık Fransız üreticinin de Opel'in Bochum'daki tesislerinde üretilen aile tipi Zafira modelinin imalatını üstlenebileceği ileri sürüldü. İki otomotiv devi halihazırda satın alma, ar-ge ve lojistik alanlarında işbirliği yapıyor. Ancak mevcut işbirliğinin başından bu yana öncelikl hedefleri arasında ortak üretime geçme hedefi de yer alıyor.

Gazetenin GM'ye ait bir imalat planını kaynak göstererek verdiği haber Opel tarafından spekülasyon olarak nitelendirilirken, PSA Peugeot Citroen'den de benzeri yönde bir açıklama yapıldı. Ancak Fransız üreticiden yapılan açıklamada iki şirketin ortak imalata geçme hedefiyle oluşturdukları çalışma gruplarının ilk sonuçları bu yılın sonuna doğru elde edeceği belirtildi.

GM bu yılın başında PSA Peugeot Citroen'e yüzde 7 oranında ortak olmuştu. Ortaklıkla birlikte maliyetlerin düşürülmesi hedeflenmişti.
Sonraki Haber