İşte kombiyi en ucuza kullanmanın yolu!

Kaç derecede yakılırsa fatura minimuma düşürülür?

Makina mühendisleri, "Binanın dış hacminin soğumaması için, kombiyi geceleri en düşük seviyede ısıtmak yeterli olacaktır. Çünkü eğer geceleri düşük bir derecede çalıştırmazsak kombimizi, kullanım saatlerinde kombiyi çalıştırdığımızda bina bloğunun ısınması oldukça zaman alır. Enerji tüketimi büyük oranda artar. Tavsiye edilen 50 derecedir. 50 derecenin altında doğalgaz kullanımında bacalarda yoğuşma olup ve baca konjeksiyonuna zarar verir" diye konuştular.

Uygun kazan, uygun tasarım, uygun ekipmanlar, uygun kontrol ekipmanları kullanımına dikkat çeken uzmanlar, uygun cihaz seçimlerinde zaman zaman ferdi sistemlerden daha verimli sonuçlar da alınabildiğini ifade ettiler.
Uzmanlar, "Bizim önerilerimiz öncelikle bina yanma sisteminin, yakıt sisteminin ve bina izolasyonunun uzman bir mühendise ya da makine mühendisleri odasına kontrol ettirilmesi ve hazırlanan rapor ışığında gerekli onarım ve tadilatların yapılmasıdır. Bunun dışında bakımların da verimli artması noktasında düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor.
Sonraki Haber