İtalya'dan şirketlerine 40 milyar euro yardım

İtalya’da hükümet nakit sıkıntısı çeken şirketlerine 40 milyon euro ödeme kararı aldı.

İtalya Euro Bölgesi’ndeki borç krizinden şirketlerini korumak için harekete geçti. Piyasalardaki dalgalanma ve borç krizi endişelerinin etkisiyle bankalardan kredi almakta zorlandıkları gerekçesiyle uzun zamandır hükümete destek çağrısı yapan İtalyan şirketler uzun zamandır bekledikleri yardıma kavuştu.

İtalya hükümet şirketlere 40 milyar euroya varan nakit yardımı yapmayı kabul etti. Buna göre ülkedeki şirketlere önümüzdeki 12 ay boyunca para yardımı yapılacak.

İtalya’da seçimlerden sonra henüz yeni bir hükümet kurulmadığından dolayı Mario Monti’nin hükümeti göreve devam ediyor. Onayı da yine Monti hükümeti verdi.

Monti, görevi bırakacak olmasına rağmen İtalya’nın AB’nin belirlediği gibi bütçe açığını GSYH’nin yüzde 3’üne indirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Devam eden hükümetin Ekonomi Bakanı Vittorio Grill, “Biz hem ülkeyi darboğazdan çıkarak hem de bütçeyi disiplin altında tutacak mali politikalar izlemeye devam ediyoruz. Bu kolay bir yol değil ama tünelin sonundaki ışığı görüyoruz” dedi.
Sonraki Haber