İzinsiz yaz okullarına dikkat!

Bu belgeyi mutlaka sorun...

Uzmanlar, okulların kapanmasıyla yaz spor okullarına akın eden çocukların anne ve babalarını, okulun izin belgeli olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Marif Bekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Veliler, bu tür yaz okullarında mutlaka bizim tarafımızdan verilen İl Spor Merkezi Açılış İzin Belgesi'ni sorsunlar" dedi.

Belediyeler de dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların, özel okul ve işletmelerin, devlet okullarının yaz okulu açmak için İl Spor Müdürlüğü'nün onayını almak zorunda olduklarını kaydeden Bekiroğlu, "Ankara'da şimdilik onay alabilen sadece 10 yaz okulu var ve 10-15 kadar okul da sırada bekliyor. Hepsini tek tek denetliyoruz" diye konuştu.

Yaz spor okullarında dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar olduğunun altını çizen Bekiroğlu, şöyle devam etti:

"Yaz okulunun yapılacağı tesisin yeterlilik ve uygunluğunu, temizlik ve bakımının yapılıp yapılmadığını, tesiste doktor ve ilk yardım olanaklarının olup olmadığını, eğitim kadrosunun gerekli yeterlilikte olup olmadığını denetliyoruz. Daha bunun gibi birçok kriterimiz var. Havalandırmadan tutun, yangın ve doğal afetlere karşı gerekli cihazların bulunup bulunmadığına kadar kontrol ediyoruz. Aileler, bu işi kar amaçlı yapan, ücretleri çifter çifter alıp çocukların sağlığını hiçe sayan işletmelere karşı çok dikkatli olmalılar. Bunun da en iyi yolu bizim verdiğimiz belgeyi istemeleridir. Çocuklarınızı sadece ticari amaçlı açılan, eğitimcisi, uzmanı, doktoru, tesisi belli olmayan okullara kesinlikle göndermeyin."

- "Şikayetleri değerlendiriyoruz"

Gerekli koşulların sağlanmadığı yaz okullarında çocukların sağlığının tehlikeye atıldığını ve bu tür yerlerin geri dönüşü olmayan, istenmeyen olaylara zemin hazırladığını ifade eden Bekiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Amacımız çocuklarımızın eğlenerek spor yapmaları, sağlıklarından olmaları değil. Ayrıca hayati risklerin yanında çocuğun, yaptığı spor branşını yanlış tekniklerle öğrenmesi gibi durumlar da söz konusu olabiliyor. Bu da çocuğun ileriki spor yaşamını olumsuz etkileyebiliyor."

Ailelerin şikayetlerini mutlaka değerlendirdiklerini belirten Bekiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herhangi bir kurs hakkında şüphesi olanlar, yanlış bir duruma tanık olanlar mutlaka bize başvursun ve şikayet dilekçesi doldursun. Biz bu gibi durumlarda hemen denetlemeye gidiyoruz ve gerekli işlemleri yapıyoruz. İl Spor Müdürlüğü olarak kentin neresinde, nasıl bir kurs açılmış, bunların tamamını bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle ailelere büyük rol düşüyor. Bilinçli ve dikkatli olsunlar."
Sonraki Haber