İzmir fuarlardan 500 milyon lira kazandı

İzmir Enternasyonal Fuarı 2005'ten beri ilk defa kâr etti.

İzmir’de düzenlenen fuarlar, ekonomisine 500 milyon liralık katkı sağlıyor. İş bağlantılarıyla bu ekonomik değer daha büyük boyutlara ulaşıyor. Bu arada İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2005 yılından beri ilk defa kâr etti.

Fuarcılık sektörünün 2012 yılındaki durumunu değerlendiren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuarcılığın İzmir ekonomisinin kaldıracı olacağını söyledi. Fuarcılık sektörünün İzmir’in ekonomik ve toplumsal yaşamındaki etkinliğinin giderek arttığına dikkat çeken Örs, “2012 yılında İzmir’de hemen her hafta bir fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Profesyonel ve son tüketiciye yönelik fuarların birbiri ardına açıldığı İzmir’de 2012, fuarcılık sektörünün gelişimi açısından başarılı bir yıl oldu.” dedi. 2012 yılı boyunca İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 29 fuar düzenlendiğini aktaran Örs, bunlardan 12 organizasyonu İZFAŞ’ın, geri kalanını ise diğer fuarcılık şirketlerinin düzenlediğini kaydetti.

Örs, 12 fuardan dördünün ilk olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İZFAŞ’ın organize ettiği fuarlara, 2012 yılında yaklaşık 5 bin firma katıldı ve 1 milyon 700 bin dolayında kişi ziyaret etti. Başta 81. kez gerçekleştirdiğimiz İEF olmak üzere düzenlenen fuarlarla kentimizde önemli bir fuar farkındalığı oluşturuldu. İEF’de 2005 yılından beri ilk defa kâr edildi.”

EKONOMİYE YILDA 500 MİLYON LİRALIK KATKI

İZFAŞ’ın ve fuarcılığın İzmir ekonomisinde artan rolüne de dikkat çeken Genel Müdür Örs, İzmir’de düzenlenen her fuarın birçok sektöre ve oralarda çalışan binlerce insana iş imkanı sağladığını vurguladı. İzmir’de düzenlenen fuarların yılda yaklaşık 500 milyon lira katma değer sağladığı bilgisini veren Örs, “Fuarlarda yapılan iş bağlantıları dikkate alındığında, bu ekonomik değerler çok daha büyük boyutlara ulaşıyor. Fuarlarımızla hem doğrudan hem de dolaylı olarak kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik yaşamına çok önemli katkı sunuyoruz. Başta 81 yıllık İEF olmak üzere her biri uluslararası bir marka haline gelen ihtisas fuarlarımızla İzmir’in, Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin tanıtımına koyduğumuz katkı, rakamlara ölçülemeyecek boyuta ulaştı.” diye konuştu.
Sonraki Haber