Karşılıksız 400.000 TL verilmeye başlandı! Az önce açıklandı

Az önce açıklandı. Karşılıksız 400.000 TL verilmeye başlandı!

Kendi işini kurma hayali olan engelli ve eski hükümlülere devlet desteği sürüyor. Engellilere 400 bin TL, eski hükümlülere ise 300 bin TL'ye kadar hibe imkânı sunuluyor. 2025 yılı ilk dönem destekleri kapsamında, başvuru süresi 6 Aralık saat 23.59'da sona erecek. Bu önemli fırsattan yararlanmak isteyen engellilerin başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor. Eski hükümlüler ise Adalet Bakanlığı'ın ilgili birimleri aracılığı ile İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

Hangi Desteklerden Yararlanabilirsiniz?

İŞ kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüler, İŞ Kurumu'nun sunduğu üç farklı destekten yararlanabiliyor:

Kuruluş İşlemleri Desteği: İşyeri kuruluşu sırasında yapılan resmi işlemler, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı en fazla 20 bin TL destek sağlanıyor.

İşletme Gideri Desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay boyunca işletmenin su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım gibi giderlerinin en fazla %60'ı belge karşılığı olarak karşılanıyor. Bu kapsamda yıllık en fazla 80 bin TL destek sağlanabiliyor. Tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerde kira desteği sağlanmadığı için en fazla 40 bin TL veriliyor.

Kuruluş (Demirbaş) Desteği: Tarım ve hayvancılık projelerinde, temel faaliyetlerle ilgili demirbaş maliyetleri için en fazla 240 bin TL destek veriliyor. Diğer sektörlerde ise makine, teçhizat, yazılım, donanım ve ofis malzemesi gibi giderler için en fazla 300 bin TL destek sağlanabiliyor. Eski hükümlüler için de benzer şekilde tarım projelerinde 240 bin TL, diğer sektörlerde ise 300 bin TL'ye kadar destek mevcut.

Hibe Desteği İçin Şartlar Nelerdir?

Geri ödemesiz hibe desteğinden yararlanabilmek için şu şartları karşılamanız gerekiyor:

İŞ Kurumu'na kayıtlı olmak.

18 yaşını doldurmuş olmak.

Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ya da sosyal yetenek kaybı yaşamış olup iş gücü kaybı oranının en az %40 olduğunu sağlık raporu ile belgelendirmek ya da eski hükümlü olmak.

Emekli olmamak.

Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak.

Aktif kayıtlı işyeri veya işletmeye sahip olmamak.

İcra dosyası bulunmamak.

İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek.

Kurulacak iş ile ilgili gerekli olan diploma, sertifika, izin gibi belgelere sahip olmak.

Kendisine vasi tayin edilmemiş olmak.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri çok kolay! Engelli bireyler e-Devlet sistemi üzerinden 6 Aralık saat 23.59'a kadar başvurularını yapabilirler.

Sonraki Haber