Komşuyu kurtaracak kadın!
Giritli Yunan bakan Türkiye'ye göz kırptı!
Ağır ekonomik krizle boğuşan komşu Yunanistan'ın Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Cihan Haber Ajansı'na özel bir röportaj verdi. 5 yıldır süren durgunluk ve ekonomik krizden turizm sektörü ile çıkabileceklerine inanan Kefalogianni, Türkiye ile işbirliğini güçlendirme çabalarının devam edeceğini vurguluyor.
Üç partili işbirliği hükümetinin en genç bakanı olan Girit kökenli Kefalogianni (37), Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma ve temasları yoğunlaştırma konularının Turizm Bakanlığı'nın önceliklerinden olduğunu ifade ediyor: "Türkiye ile karşılıklı güvene ve iyi komşuluğa dayalı iyi ilişkilerimizin olmasını istiyoruz. Bu yüzden de Türkiye ile temaslarımız Turizm Bakanlığının öncelikli konularından."
Yunanistan'da ekonomik krizle birlikte ülke için 'ağır sanayi' anlamına gelen turizm sektörünün önemi daha iyi anlaşılmaya başlandı.
2012 yılı yaz döneminde yapılan iki seçim sebebiyle turizm rezervasyonlarında iptaller yaşayan ülke, GSMH'nın yüzde 18'ini oluşturan turizm sektöründen 2013 yılında daha fazla pay alabilmek için kolları şimdiden sıvadı.
Yıllardır iki ülkenin dile getirdiği ancak bir türlü somut bir gelişmenin görülmediği Uzak Doğu'dan paket programlarla turist
çekilmesine ilişkin ise herhangi bir engelin bulunmadığını belirten Kefalogianni, Cihan'a yaptığı açıklamada şunları söylüyor: "Hedeflenen turizm programının uygulanması sürecinin önünde herhangi bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğiniz Uzakdoğu'dan turist çekilmesi konusunda yeni programların planlanması ve düzenlenmesi aşamasındayız."
ARTAN TÜRK TURİST SAYISINDAN MEMNUNUZ
Bu yaz Ege Adaları'na 'kapıda vize' uygulamasının başarılı olması ve yeterli olmasa da vize almada bazı kolaylıklara gidilmesi, Türk turistlerin hemen yanı başlarındaki komşu Yunanistan'a olan ilgilerini arttırdı. Ege adalarına Türk turistlerin daha fazla rağbet etmesinden memnun olduğunu belirten Kefalogianni, Türk turistleri ülkenin iç bölgelerine de davet ederek vize konusunda şunları söylüyor:
"Gerçekten yaz aylarında Ege Adalarını ziyaret eden Türk turistler oldukça fazla. Vizelerin daha kolay alınabilmesi, haliyle daha çok turistin ülkemizi ziyaret etmesine vesile oldu. Şartların iyileştirilmesi ve işbirliğinin güçlenmesi için çabalarımız devam edecek. Turistlerin sadece adaları değil, ülkemizin iç bölgelerini de ziyaret etmelerini istiyoruz."
Avrupalı turistlere göre daha çok harcama yapan 550 binden fazla Türk turist, geçen yıl komşu Yunanistan'ı ziyaret etti. Bundan fazlasıyla memnun kalan Ege Adaları ve Trakya'daki yerel Yunan yöneticiler, Türk turistlere kısa süreli vizesiz geçiş imkânı sağlanması ve öğrencilere ücretsiz vize verilmesi konusunda taleplerini sık sık dile getiriyor.
AB VİZE KONUSUNDA İYİLEŞTİRMELER İÇİN ÇALIŞIYOR
Yunan Turizm Bakanı, Avrupa'nın ekonomik krizden çıkışa yardımcı unsurlar arasında saydığı Schengen Antlaşması çerçevesindeki vize uygulamalarının daha da kolaylaştırılması yöntemleri üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü söylüyor: "Çabamız, görevi alır almaz Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak Türkiye'den ziyaretçilerin Yunanistan'a giriş prosedürünün kolaylaştırılması üzerineydi.
Seyahatteki rahatlığın insanları daha da yakınlaştırdığı kesin. Bizim de arzuladığımız bu. Turistler için seyahat şartlarının
sadeleştirilmesinden yanayız. Bu nedenle Schengen Antlaşması çerçevesinde Avrupa Birliği'ndeki ortaklarımız ile turist
hareketlerinin ve bugün olan vize işlemlerinin daha da kolaylaştırılması konusunda yöntemler bulunması için çalışıyoruz."
TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ
Bakan Kefalogianni, AB ve IMF ile yapılan son anlaşma ve 44 milyar Euro'luk kredi taksitine yeşil ışık yakılması ile birlikte Yunanistan'ın yatırımcılar için daha sağlam bir zemine kavuştuğunu belirtiyor. Bu arada yapılan iyileştirmelerle Yunanistan, yabancı yatırımcıyı çileden çıkaran bürokratik engelleri aşmanın yollarını arıyor. Hayata geçirilmeye başlanan yapısal düzenlemeler ile birlikte ciddi yatırımcıları ülkesine yatırım yapmaya çağıran Turizm Bakanı, Türk yatırımcılar için marinaların fırsatlardan biri olduğunu söylüyor: "Şu an için yatırımcıları cezbetmek, hükümetin başlıca hedefi. Artık yeni bir yola girmiş bulunuyoruz. Çiçeklerle çevrili olmayan bir yol. Ancak gerekli yapısal düzenlemelerle ciddi yatırımcıların paralarını değerlendirebilecekleri zeminin sağlam olduğunu anlamalarına imkan verileceğine inanıyorum. Evet, marinalar
öncelikli konularımızdan biri."
OSMANLI ESERLERİ EŞSİZ BİR MİRAS
"Yunanistan, Osmanlı eserleri bakımından zengin mirasa sahip açık bir müze gibi. Bu eserlerin daha iyi sunulması ve bakımları konusunda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? sorusuna ise Kefalogianni'nin cevabı şöyle:
"Gerçekten Yunanistan, diğer güzelliklerinin yanında açık hava müzesi olma ayrıcalığına ve şansına da sahip. Eserleri eşsiz sanatsal değere, küresel mirasa ve yüzlerce yıllık geçmişe sahip. Benzerleri başka bir insan eli tarafından yapılmamış inanılmaz güzellikteki anıtlar bunlar. Bu anıtlar, dünyada milyonlarca insanın ziyaret etmek ve yakından kendilerine hayran olmayı hayal ettiği türden eserler. Atalarımızın bize bıraktıklarıyla gurur duyuyoruz ve bu devasa mirası koruyabilmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Ülkemizde bu mirasın bakımını yapabilmek için en gelişmiş
ve modern yöntemleri uygulamaya özen gösteriyoruz. Yalnızca Osmanlı döneminden kalanları değil, daha eski dönemlerden kalan anıtların bakımını ve restorasyonunu da kapsayan geniş bir programımız var. Eğitim ve Kültür Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarla da bu alandaki işbirliğimiz aralıksız devam ediyor."
İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
'İnanç ve Kültür Turizmi'ne 2013'te ağırlık vermeyi planlayan Yunanistan, ülkedeki sadece Hıristiyanlığa ait mekanlara değil Osmanlıdan kalan çok sayıda yapılara da daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor. Yunanistan'ın kıtalar ve medeniyetler kavşağında yerini aldığını vurgulayan Bakan Kefalogianni, farklı millet ve medeniyetlere ait zengin tarihi eser mirasının ülkenin dört bir tarafına serpiştirildiğine dikkat çekiyor: "Bize bırakılan miras gerçekten çok büyük, getirdiği sorumluluklar ise daha büyük.
Bu yazılı miras esas alınarak Avrupa Ortaçağ'dan çıktı ve Batı medeniyeti kuruldu. Bu mirası muhafaza etmek istiyoruz. Ülkenin neredeyse her köşesinde farklı dönemlere ait kültür ve dinlerin sembolik anıtları var. Turizmin her şeklini önemsiyoruz. Tabi ki inanç turizmi de önemsediklerimiz arasında. Hedefimiz onu her şekilde geliştirmek."
2013'TE 17 MİLYON TURİST HEDEFLİYORUZ
Geçen ay yapılan 28. Selanik Turizm Fuarı'ndan cesaret aldıklarını belirten Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, "2012'de yapılan iki seçimin turistlerin çekilmesine engel teşkil ettiğini ancak 2013 yılında 17 milyon turist hedefine ulaşmak için üç partili hükümetin ülkenin yurt dışındaki itibarını yeniden kazanmaya ağırlık verdiklerini" söylüyor.
Yunanistan'ın turistlerin tercih ettiği üst sıralarda yer almak için çaba gösterdiklerini belirten Kefalogianni, "Tüm gücümüzle bu alandaki mücadelemizi her gün veriyoruz. Selanik'teki fuar çok başarılıydı.
Yunanistan'da turizmde olduğu gibi kalkınma konularında tükenmeyen bir enerji var. Bu konular hakkındaki bilgimiz ve hizmetlerimizin kalitesiyle Yunanistan, tekrar kalkınmayı getirecek ve turistlerin tercih ettiği ülkeler listesinde üst sıralarda yerini alacaktır."
10 MİLYON EURO TANITIM KAYNAĞI YETERLİ Mİ?
"2013 için sadece 10 milyon Euro'luk bir tanıtım kaynağı ayrıldı. Krize ilaç olması beklenen sektör için çok az bir miktar değil mi? sorusuna ise Turizm Bakanı, Yunan tarihi ve kültürünün çok fazla reklama ihtiyacı olmadığını savunarak iddialı konuşuyor: "Her alanda rekabet edebilir aynı zamanda kaliteli bir ürün meydana getirebilecek güç, imkan ve araçlara sahip olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz.
Kalite, sadece yüksek parasal rakamların varlığıyla bağlantılı değil. Yunanistan, Yunan kültürü, Yunan tarihi bu denli özel reklama ihtiyaç duymuyor. Batı medeniyeti Periklesin Atinasında doğdu ve demokratik idare şekli Parthenon da meydana geldi. Çağdaş felsefenin tohumları bu topraklarda atıldı. Bu tarihi emanet ve mirasın reklama ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum." Bakan Kefalogianni, kendilerinin tek yapmaları gerekenin hizmet kalitesini yüksek seviyede tutmayı sürdürmeleri olduğunu söylüyor ancak ülkenin imajını yükseltmek için ülke ülke gezdiklerini de ilave ediyor.
"Yunanistan'da otel fiyatları dramatik bir şekilde düştü. İşletmecilerin kaliteden ödün verdikleri söyleniyor. Yoğun rekabetin
olduğu bir sektörde turistleri kaçırabileceğiniz endişesini yaşıyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Bakan Kefalogianni, "Kesinlikle hiçbir endişemiz yok. Bir kriz döneminin içerisinden geçtiğimiz için fiyatların düşmesi gayet doğal. Ancak, kaliteden ödün verme vurgunuza katılmadığımı belirtmeliyim. Yunanistan'da turizm destinasyonlarından şehir ve adalardaki hizmetler her zaman mükemmel ve üst düzeydi, şu an öyle, her zaman da öyle olacak." karşılığını veriyor.
Son olarak Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Yunanistan'ın fiyatlar konusunda komşu ülkelerle yarışamayacağının da farkında olduklarını ifade ediyor.
OLGA KEFALOGİANNİ KİMDİR?
Girit kökenli olan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni (37), Atina'da doğdu. Hukuk eğitimi alan Kefalogianni, Ticaret ve İş Hukuku ile Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans yaptı.
1999'dan itibaren avukat olarak çalışan Kefalogianni, Avrupa Komisyonu'nun Hukuk Birimi'nde görev yaptı. 2004-2006 yılları arasında eski Başbakan Kostas Karamanlis'in hukuk danışmanı oldu. "Kıbrıs sorununda Avrupa Birliği'nin rolü" adlı bir kitap yayınlayan Kefalogianni, 2007 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde Yeni Demokrasi partisinden Resmo'dan (Girit) milletvekili seçildi.
Partinin şimdiye kadar Girit'ten seçilen tek kadın milletvekili oldu.
2009 yılından itibaren Yeni Demokrasi Partisi'nin Turistik Kalkınma biriminin başında bulunan Kefalogianni, 6 Mayıs ve 17 Haziran 2012 tarihlerinde yapılan seçimlerde bu defa Atina'dan milletvekili seçildi. 12 Haziran 2012'de ise Antonis Samaras başbakanlığında kurulan hükümette Turizm Bakanı oldu.
Üç partili işbirliği hükümetinin en genç bakanı olan Girit kökenli Kefalogianni (37), Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma ve temasları yoğunlaştırma konularının Turizm Bakanlığı'nın önceliklerinden olduğunu ifade ediyor: "Türkiye ile karşılıklı güvene ve iyi komşuluğa dayalı iyi ilişkilerimizin olmasını istiyoruz. Bu yüzden de Türkiye ile temaslarımız Turizm Bakanlığının öncelikli konularından."
Yunanistan'da ekonomik krizle birlikte ülke için 'ağır sanayi' anlamına gelen turizm sektörünün önemi daha iyi anlaşılmaya başlandı.
2012 yılı yaz döneminde yapılan iki seçim sebebiyle turizm rezervasyonlarında iptaller yaşayan ülke, GSMH'nın yüzde 18'ini oluşturan turizm sektöründen 2013 yılında daha fazla pay alabilmek için kolları şimdiden sıvadı.
Yıllardır iki ülkenin dile getirdiği ancak bir türlü somut bir gelişmenin görülmediği Uzak Doğu'dan paket programlarla turist
çekilmesine ilişkin ise herhangi bir engelin bulunmadığını belirten Kefalogianni, Cihan'a yaptığı açıklamada şunları söylüyor: "Hedeflenen turizm programının uygulanması sürecinin önünde herhangi bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğiniz Uzakdoğu'dan turist çekilmesi konusunda yeni programların planlanması ve düzenlenmesi aşamasındayız."
ARTAN TÜRK TURİST SAYISINDAN MEMNUNUZ
Bu yaz Ege Adaları'na 'kapıda vize' uygulamasının başarılı olması ve yeterli olmasa da vize almada bazı kolaylıklara gidilmesi, Türk turistlerin hemen yanı başlarındaki komşu Yunanistan'a olan ilgilerini arttırdı. Ege adalarına Türk turistlerin daha fazla rağbet etmesinden memnun olduğunu belirten Kefalogianni, Türk turistleri ülkenin iç bölgelerine de davet ederek vize konusunda şunları söylüyor:
"Gerçekten yaz aylarında Ege Adalarını ziyaret eden Türk turistler oldukça fazla. Vizelerin daha kolay alınabilmesi, haliyle daha çok turistin ülkemizi ziyaret etmesine vesile oldu. Şartların iyileştirilmesi ve işbirliğinin güçlenmesi için çabalarımız devam edecek. Turistlerin sadece adaları değil, ülkemizin iç bölgelerini de ziyaret etmelerini istiyoruz."
Avrupalı turistlere göre daha çok harcama yapan 550 binden fazla Türk turist, geçen yıl komşu Yunanistan'ı ziyaret etti. Bundan fazlasıyla memnun kalan Ege Adaları ve Trakya'daki yerel Yunan yöneticiler, Türk turistlere kısa süreli vizesiz geçiş imkânı sağlanması ve öğrencilere ücretsiz vize verilmesi konusunda taleplerini sık sık dile getiriyor.
AB VİZE KONUSUNDA İYİLEŞTİRMELER İÇİN ÇALIŞIYOR
Yunan Turizm Bakanı, Avrupa'nın ekonomik krizden çıkışa yardımcı unsurlar arasında saydığı Schengen Antlaşması çerçevesindeki vize uygulamalarının daha da kolaylaştırılması yöntemleri üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü söylüyor: "Çabamız, görevi alır almaz Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak Türkiye'den ziyaretçilerin Yunanistan'a giriş prosedürünün kolaylaştırılması üzerineydi.
Seyahatteki rahatlığın insanları daha da yakınlaştırdığı kesin. Bizim de arzuladığımız bu. Turistler için seyahat şartlarının
sadeleştirilmesinden yanayız. Bu nedenle Schengen Antlaşması çerçevesinde Avrupa Birliği'ndeki ortaklarımız ile turist
hareketlerinin ve bugün olan vize işlemlerinin daha da kolaylaştırılması konusunda yöntemler bulunması için çalışıyoruz."
TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ
Bakan Kefalogianni, AB ve IMF ile yapılan son anlaşma ve 44 milyar Euro'luk kredi taksitine yeşil ışık yakılması ile birlikte Yunanistan'ın yatırımcılar için daha sağlam bir zemine kavuştuğunu belirtiyor. Bu arada yapılan iyileştirmelerle Yunanistan, yabancı yatırımcıyı çileden çıkaran bürokratik engelleri aşmanın yollarını arıyor. Hayata geçirilmeye başlanan yapısal düzenlemeler ile birlikte ciddi yatırımcıları ülkesine yatırım yapmaya çağıran Turizm Bakanı, Türk yatırımcılar için marinaların fırsatlardan biri olduğunu söylüyor: "Şu an için yatırımcıları cezbetmek, hükümetin başlıca hedefi. Artık yeni bir yola girmiş bulunuyoruz. Çiçeklerle çevrili olmayan bir yol. Ancak gerekli yapısal düzenlemelerle ciddi yatırımcıların paralarını değerlendirebilecekleri zeminin sağlam olduğunu anlamalarına imkan verileceğine inanıyorum. Evet, marinalar
öncelikli konularımızdan biri."
OSMANLI ESERLERİ EŞSİZ BİR MİRAS
"Yunanistan, Osmanlı eserleri bakımından zengin mirasa sahip açık bir müze gibi. Bu eserlerin daha iyi sunulması ve bakımları konusunda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? sorusuna ise Kefalogianni'nin cevabı şöyle:
"Gerçekten Yunanistan, diğer güzelliklerinin yanında açık hava müzesi olma ayrıcalığına ve şansına da sahip. Eserleri eşsiz sanatsal değere, küresel mirasa ve yüzlerce yıllık geçmişe sahip. Benzerleri başka bir insan eli tarafından yapılmamış inanılmaz güzellikteki anıtlar bunlar. Bu anıtlar, dünyada milyonlarca insanın ziyaret etmek ve yakından kendilerine hayran olmayı hayal ettiği türden eserler. Atalarımızın bize bıraktıklarıyla gurur duyuyoruz ve bu devasa mirası koruyabilmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Ülkemizde bu mirasın bakımını yapabilmek için en gelişmiş
ve modern yöntemleri uygulamaya özen gösteriyoruz. Yalnızca Osmanlı döneminden kalanları değil, daha eski dönemlerden kalan anıtların bakımını ve restorasyonunu da kapsayan geniş bir programımız var. Eğitim ve Kültür Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarla da bu alandaki işbirliğimiz aralıksız devam ediyor."
İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
'İnanç ve Kültür Turizmi'ne 2013'te ağırlık vermeyi planlayan Yunanistan, ülkedeki sadece Hıristiyanlığa ait mekanlara değil Osmanlıdan kalan çok sayıda yapılara da daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor. Yunanistan'ın kıtalar ve medeniyetler kavşağında yerini aldığını vurgulayan Bakan Kefalogianni, farklı millet ve medeniyetlere ait zengin tarihi eser mirasının ülkenin dört bir tarafına serpiştirildiğine dikkat çekiyor: "Bize bırakılan miras gerçekten çok büyük, getirdiği sorumluluklar ise daha büyük.
Bu yazılı miras esas alınarak Avrupa Ortaçağ'dan çıktı ve Batı medeniyeti kuruldu. Bu mirası muhafaza etmek istiyoruz. Ülkenin neredeyse her köşesinde farklı dönemlere ait kültür ve dinlerin sembolik anıtları var. Turizmin her şeklini önemsiyoruz. Tabi ki inanç turizmi de önemsediklerimiz arasında. Hedefimiz onu her şekilde geliştirmek."
2013'TE 17 MİLYON TURİST HEDEFLİYORUZ
Geçen ay yapılan 28. Selanik Turizm Fuarı'ndan cesaret aldıklarını belirten Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, "2012'de yapılan iki seçimin turistlerin çekilmesine engel teşkil ettiğini ancak 2013 yılında 17 milyon turist hedefine ulaşmak için üç partili hükümetin ülkenin yurt dışındaki itibarını yeniden kazanmaya ağırlık verdiklerini" söylüyor.
Yunanistan'ın turistlerin tercih ettiği üst sıralarda yer almak için çaba gösterdiklerini belirten Kefalogianni, "Tüm gücümüzle bu alandaki mücadelemizi her gün veriyoruz. Selanik'teki fuar çok başarılıydı.
Yunanistan'da turizmde olduğu gibi kalkınma konularında tükenmeyen bir enerji var. Bu konular hakkındaki bilgimiz ve hizmetlerimizin kalitesiyle Yunanistan, tekrar kalkınmayı getirecek ve turistlerin tercih ettiği ülkeler listesinde üst sıralarda yerini alacaktır."
10 MİLYON EURO TANITIM KAYNAĞI YETERLİ Mİ?
"2013 için sadece 10 milyon Euro'luk bir tanıtım kaynağı ayrıldı. Krize ilaç olması beklenen sektör için çok az bir miktar değil mi? sorusuna ise Turizm Bakanı, Yunan tarihi ve kültürünün çok fazla reklama ihtiyacı olmadığını savunarak iddialı konuşuyor: "Her alanda rekabet edebilir aynı zamanda kaliteli bir ürün meydana getirebilecek güç, imkan ve araçlara sahip olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz.
Kalite, sadece yüksek parasal rakamların varlığıyla bağlantılı değil. Yunanistan, Yunan kültürü, Yunan tarihi bu denli özel reklama ihtiyaç duymuyor. Batı medeniyeti Periklesin Atinasında doğdu ve demokratik idare şekli Parthenon da meydana geldi. Çağdaş felsefenin tohumları bu topraklarda atıldı. Bu tarihi emanet ve mirasın reklama ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum." Bakan Kefalogianni, kendilerinin tek yapmaları gerekenin hizmet kalitesini yüksek seviyede tutmayı sürdürmeleri olduğunu söylüyor ancak ülkenin imajını yükseltmek için ülke ülke gezdiklerini de ilave ediyor.
"Yunanistan'da otel fiyatları dramatik bir şekilde düştü. İşletmecilerin kaliteden ödün verdikleri söyleniyor. Yoğun rekabetin
olduğu bir sektörde turistleri kaçırabileceğiniz endişesini yaşıyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Bakan Kefalogianni, "Kesinlikle hiçbir endişemiz yok. Bir kriz döneminin içerisinden geçtiğimiz için fiyatların düşmesi gayet doğal. Ancak, kaliteden ödün verme vurgunuza katılmadığımı belirtmeliyim. Yunanistan'da turizm destinasyonlarından şehir ve adalardaki hizmetler her zaman mükemmel ve üst düzeydi, şu an öyle, her zaman da öyle olacak." karşılığını veriyor.
Son olarak Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Yunanistan'ın fiyatlar konusunda komşu ülkelerle yarışamayacağının da farkında olduklarını ifade ediyor.
OLGA KEFALOGİANNİ KİMDİR?
Girit kökenli olan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni (37), Atina'da doğdu. Hukuk eğitimi alan Kefalogianni, Ticaret ve İş Hukuku ile Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans yaptı.
1999'dan itibaren avukat olarak çalışan Kefalogianni, Avrupa Komisyonu'nun Hukuk Birimi'nde görev yaptı. 2004-2006 yılları arasında eski Başbakan Kostas Karamanlis'in hukuk danışmanı oldu. "Kıbrıs sorununda Avrupa Birliği'nin rolü" adlı bir kitap yayınlayan Kefalogianni, 2007 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde Yeni Demokrasi partisinden Resmo'dan (Girit) milletvekili seçildi.
Partinin şimdiye kadar Girit'ten seçilen tek kadın milletvekili oldu.
2009 yılından itibaren Yeni Demokrasi Partisi'nin Turistik Kalkınma biriminin başında bulunan Kefalogianni, 6 Mayıs ve 17 Haziran 2012 tarihlerinde yapılan seçimlerde bu defa Atina'dan milletvekili seçildi. 12 Haziran 2012'de ise Antonis Samaras başbakanlığında kurulan hükümette Turizm Bakanı oldu.