Kredi kartı kullananlara kötü haber: O paranın iadesi yok

O paranın iadesi yok. Kredi kartı kullananlara kötü haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde kredi kartlarıyla ilgili savunma sanayiine destek amacıyla getirilen katkı payı uygulaması, vatandaşların yoğun ilgisini çekti ve tartışmalara neden oldu. Bu katkı payıyla ilgili detaylar da kamuoyuyla paylaşıldı.

Yeni Düzenleme ve Meclis Süreci

AK Parti tarafından hazırlanan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", geçen cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte yer alan ve kredi kartlarını ilgilendiren madde, kamuoyunda çeşitli tepkilere yol açtı.

Katkı Payı Detayları

Teklife göre, 100 bin lira ve üzeri limite sahip kredi kartlarından savunma sanayiine destek amacıyla yılda 750 lira tutarında "katkı payı" kesilecek. Bu katkı payı, her yılın Ocak ayının 5. gününde kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 100 bin lira ve üzeri limitli kart sahipleri, kartları iptal edilse dahi bu ücretin iadesini alamayacaklar.

Ayrıca, bu katkı payı ek kartlar ya da sanat kartlar için geçerli olmayacak. Yani, ana kart sahiplerinden bağımsız olarak oluşturulan ek kartlar bu uygulamadan etkilenmeyecek.

Meclisteki Görüşmeler

Tartışmalı bu düzenlemenin Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Kamuoyunda çeşitli görüşler dile getirilirken, düzenlemenin son hali ve TBMM'deki gelişmeler merakla takip ediliyor.

Sonraki Haber