Kredi kartı yapılandırması başladı: 60 ay vadeli borç yapılandırma örnek taksit tablosu…

Milyonlarca vatandaşın beklediği kredi ve kredi kartı borç yapılandırması başladı. Kamu ve özel bankaları 60 ay vade seçeneğiyle borç yapılandırma anlaşması sunuyor. Peki, kredi ve kredi kartı borç yapılandırma faiz oranları ne kadar? Kredi kartı borç yapılandırma ödeme planı detayları…

Türkiye’nin ekonomik şartları nedeniyle milyonlarca vatandaş kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çekiyor. Kredi kartı borcu nedeniyle takibe alınan vatandaş sayısı 2024 Haziran ayında 890 bin’e yükseldi. Kredi ve kredi kartı borçlarının toplam 3.4 trilyona kadar artması hükümeti harekete geçirdi. Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi ve kredi kartı yapılandırma anlaşmalarına özel bankalarda dahil oldu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank başta olmak üzere bankalar kredi ve kredi kartı borç yapılandırma teklifleri sunmaya başladı. Kamu bankalarının borç yapılandırma tekliflerinde 60 ay vade seçeneği sunuluyor.

Kamu Bankaları’ndan 1.5 Milyar TL’lik Anlaşma

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kredi ve kredi kartı borç yapılandırma anlaşmaları yapılmaya başlandı. Bugüne kadar üç bankanın yapılandırma anlaşma ile 1.5 milyar TL ödeme sağlandığı belirtildi. Kamu bankalarının başlattığı borç yapılandırma anlaşmalarına Akbank ve İş Bankası dahil oldu. Akbank ve İş Bankası tarafından borç yapılandırma kampanyaları açıklandı. 60 ay vade seçeneği sunulan yapılandırma anlaşmalarında faiz oranı yüzde 3.11 olarak belirlendi. Kredi ve kredi kartı borç yapılandırma kampanyasının 1 yıl boyunca devam edeceği duyuruldu. Borç yapılandırma anlaşması yapan tüketicilerin kredi kartı limitlerinin borcun yarısı ödenene kadar artırılmayacağı belirtildi. Öte yandan faiz oranının yüzde 3.11’den düşme ihtimali bulunduğu açıklandı. Merkez Bankası’nın faiz oranlarına göre borç yapılandırma anlaşmasının faiz oranları belirlenecek.

Kredi Kartı Borcunu Yapılandırma Örnek Tablo

Kamu ve özel bankaları tarafından sunulan kredi ve kredi kartı borç yapılandırma anlaşmasından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları alınmaya devam ediyor. Kredi ve kredi kartı borç yapılandırma anlaşmalarında üst limit sınırı açıklanmadı. 50, 100, 150 ve 200 bin TL borç için yapılandırma anlaşması yapılması halinde en fazla 60 ay vade seçeneği sunuluyor. Kredi ve kredi kartı borç yapılandırma örnek hesaplama şu şekilde:

50 bin TL borç için 12 ay vadeli yapılandırma anlaşması imzalanması halinde geri ödenecek toplam miktar 64 bin TL oluyor. Vade sayısına göre toplam ödenecek miktar artış gösteriyor. 12 ay vadeli anlaşmada aylık taksit miktarı 5 bin 340 TL olarak belirleniyor.

50 bin TL borç için 60 ay vadeli yapılandırma anlaşması yapılması halinde toplam ödenecek tutar iki katına çıkıyor. 60 ay vadeli yapılandırma da toplam geri ödeme miktarı 133 bin TL’ye yükseliyor. Aylık taksit tutarı ise 2 bin 228 TL olarak belirleniyor.

Kredi Kartı Borç Yapılandırma Faiz Oranları

Kredi ve kredi kartı borç yapılandırma faiz oranları Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz oranlarına göre belirleniyor. Borç yapılandırma anlaşmasında kullanılan miktara göre faiz oranları da değişiklik gösteriyor. Azami akdi faiz oranlar dönem borcu 25 bin TL'nin altındaki borçlar için yüzde 3.50, 25-150 bin TL arası borçlar için yüzde 4.25, 150 bin TL üzerindeki borçlar içinse yüzde 4.75 faiz oranı uygulanacağı açıklandı. Kredi ve kredi kartı borç yapılandırma anlaşmaları 12, 24, 48 ve 60 ay vade seçeneğiyle yapılabilecek. 60 ay vadeli borç yapılandırma anlaşmalarında yüzde 3.11 oranında faiz uygulanacak.

Sonraki Haber