Kredi kartınız sizi yakmasın

Mağdur olmamak için, banka ile kredi kartı sözleşmesi imzalarken, 10 noktaya dikkat etmek gerekiyor

Bankalar ile tüketiciler arasında yaşanan anlaşmazlıkların sonu gelmiyor. Uzmanlar, tüketicilerin kredi kartı sözleşmelerini imzalarken nelere dikkat etmesi gerektiğini sıraladı...

1- Sözleşmeyi mutlaka okuyun: Sözleşmeyi okumadan imzalamayın.
2- Not düşün: Banka ile müzakere ederek, yapacağınız pazarlık sonrası belirtilen maddeleri sözleşmeye not düşün.
3- Yazılı bildirim yapın: Genelde kart sahipleri bankaya gidip sözlü olarak veya telefonda dertlerini anlatmaya çalışıyor. Bunların hukuki bir kıymeti yoktur. Yazılı bildirim yapın.
4- Her kağıdı imzalamayın: Bazı bankalar türlü bahaneler ile bazı formlar imzalatıyor. Gizlice sigortalanmış olabilirsiniz.
5- Kurye ile gelen sözleşmeye dikkat: Bankalar kredi kartına yeni masraflar koymak adına, kart sözleşmelerini kurye ile göndermeye başladı. Sözleşmeyi okuyup anlamadan imzalayıp kredi kartını alırsanız yandınız demektir.
6- Kart kullanmazsanız da masraftan kaçamazsınız: Sözleşmelerde kart kullanmadığınızda da masraf alınacağına dair madde olabilir.
7- Limitinizi belirleyin: Kart limitinizi iyi belirleyin ve limitte değişim yapılabileceğini sözleşmenizde kaydettirin.
8- Habersiz hesaplara dikkat: Kart alırken adınıza habersiz hesap açılabilir.
9- Birden fazla kartınız olabilir: Bankalar birden fazla kredi kartı çıkartabiliyor. Sözleşmeyi imzalarken sadece bir kart almak istediğinizi belirtin.
10- Sözleşmenin bir nüshasını mutlaka alın: Kredi kartı üyelik sözleşmesinin bir nüshası tüketiciye verilmek zorundadır. Nüshayı alın ve saklayın.
Sonraki Haber