Kusursuz fırtına! Piyasa ters köşe oldu! Hangi altın daha mantıklı?

Hangi altın daha mantıklı? Piyasa ters köşe oldu! Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dönemde piyasalarda yaşanan dengesizliklere dikkat çekerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Borsa İstanbul 100 endeksi, 9.850 puanda olmasına rağmen 10.000 puanın üzerinde tutunma mücadelesinde başarısız oldu. Memiş, endeksin altı aylık dönemde 12.000 puana ulaşabileceğini tahmin ettiğini, kısa vadede ise 9.800-10.200 puan aralığının önemli bir hareket bandı olarak takip edileceğini belirtti.

Memiş, dolar kurunda baskılama sürecinin devam ettiğini belirterek yıl sonuna doğru 40-45 TL'ye ulaşabileceğini öngördü. Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesine rağmen iç piyasada şu an 34 TL civarında seyrettiğine dikkat çekti. Memiş, dolar borcu olanların ve ticarette dolar kullananların bu baskılama sürecini dikkatle takip etmeleri konusunda uyardı.

Gram altın iç piyasada 3.060 TL'ye ulaşarak yeni bir zirveye ulaştı. Gram altının yıl sonuna kadar 3.500 TL'ye kadar çıkabileceğini belirten Memiş, yatırımcıları varlıklarını korumaları konusunda uyardı. "Elinizdeki varlıkları kesinlikle satmayın, çünkü piyasa şu anda iyi gitmiyor ve henüz tünelin sonunu göremiyoruz" dedi.

Gümüş Altını Tahtından İndirdi

Memiş, bu yıl gümüşün altına göre daha fazla kazandırdığını vurgulayarak, "Altın ucuz ama gümüş bedava" dedi. Gümüşün ons fiyatının 37 dolara kadar çıkabileceğini belirten Memiş, bu yıl gümüşün kral olacağını öne sürdü. Gram fiyatı 35 TL olan gümüş, yatırımcılar için uygun bir alternatif sunuyor.

Yıl Sonu Beklentileri ve Mükemmel Fırtına

Memiş, Aralık ayında başlayıp Şubat ayına kadar sürecek olan "Mükemmel Fırtına" adını verdiği sürecin finans piyasalarında ciddi değişimlere neden olabileceğini belirtti. Bu fırtınanın Amerika başta olmak üzere tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceğini belirtti. Yatırımcıları, "Varlıklarınıza iyi bakın ve bu büyük fırtınaya hazırlıklı olun" diyerek uyardı.

Sonraki Haber