Meğer İstiklal'de kira sudan ucuzmuş!

Çin ABD'nin 5'inci caddesini alaşağı etti. Bağdat Caddesi ve İstiklal ucuzlar arasında kaldı

Son yıllarda artık AVM'ler caddelerdeki pek çok işyerinini işini zora soksa da, dünyada hala baş döndüren kira fiyatlarına rağmen büyük rağbet gören caddelere yanaşılmıyor.

ABD’li gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın hazırladığı 2012 yılı raporuna göre, listenin başında 22 bin 307 euro m2 fiyatıyla Hong Kong'un Causeway Bay caddesi bulunuyor. Daha sonra son bir yılda ABD'deki krize rağmen yüzde 17 artışla 21 bin 204 euroya çıkan 5'inci Cadde var. Daha sonra 9 bin 573 euro ile Paris'teki Champs-Elysees, 8 bin 962 euro ile Tokyo'daki Ginza Caddesi, 8 bin 77 euro ile Sydney'deki Pştt Street Mall caddesi sıralanıyor.

Listenin devamında 7 bin 942 euro kirayla Londra'nın New Bond Street'i var. Daha sonra 7 bin 243 euro ile İsviçre'nin Zürih şehrinin gözde caddesi Bahnhoffstrasse geliyor. Sonra İtalya'nın ve Avrupa'nın moda merkezlerinden Milano'nun Montenapoleone caddesi sıralanıyor.

Listede İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi 2 bin 33 euro ile 29'uncu sırada. Bağdat Caddesi'nin hemen hemen aynı fiyatla İstiklal'i takip ettiği belirtildi.

New York’un ünlü 5’inci Cadde’si (5th Avenue) 2012’de koltuğunu Çin Hong Kong’daki Causeway Bay’e kaptırdı. Bu iki rakibin en pahalı kira seviyesinde geride kalan kentlere ciddi fark attığı da görüldü.

İstiklal Caddesi, bu listeye göre Atina'daki Ermou, Prag'taki Na Prikope/Wenceslas Square, Yeni Delhi'deki Khan Market, Kopenhag'daki Strøget, Bogota'daki şehir merkezlerinin bile gerisinde kaldı.




Sonraki Haber