Odeabank satılıyor: Yeni sermaye erişimi sağlanacak!

2012 yılında faaliyete başlayan Odeabank el değiştiriyor. Abu Dabi merkezli yatırım şirketi ADQ tarafından Odeabank sermaye paylarının yüzde 96’sının satın alınması için anlaşmaya varıldı. Odeabank satışıyla yeni sermayeye erişim sağlanacak. İşte detaylar…

Beyrut merkezli Bank Audi’nin ülkemizdeki iştiraki olan Odeabank satılıyor. Odeabank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 2012 yılında faaliyet izni onayı almıştı. 533 milyon 520 bin TL ödenmiş sermaye ile faaliyete başlayan Odeabank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin Türkiye'nin 13. büyük özel mevduat bankası oldu. 15 şehirde 41 şubesi ile hizmet veren banka, 1.300 personel istihdamı sağlıyor. Hibrit bir işletim modeli ile yönetilen Odebank hem finansal profili hem de dengeye sahip kredi portföyüyle yatırımcıların ilk tercihleri arasında yer almayı başardı.

250 Milyar Dolarlık Sermaye

Abu Dabi merkezli yatırım şirketi ADQ’nın 250 milyar dolarlık büyüklüğünün bulunduğu açıklandı. Odebank hissedarları Uluslararası Finans Kurumu, IFC FIG Investment Company S.a.r.l ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da hisselerini ADQ’ya sattı. Odeabank satışıyla ilgili KAP açıklaması yapıldı. Banka tarafından anlaşmanın onaylanması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurumu’na başvuru yapılacağı açıklandı.

‘’Odeabank, Büyümeye Devam Edecek’’

Dünyanın sayılı yatırım şirketlerinden ADQ’nın bünyesine katılan Odeabank’ın yeni sermayeye erişim sağlayacağı açıklandı. ADQ Grup Başkan Yardımcısı Mansour AlMulla, ‘’ Odeabank hem yeni sermayeye erişim sağlayacak hem de geniş portföyümüz Türkiye’deki piyasa dinamikleriyle desteklenecek. Odeabank’ın büyüme planlarını hızlandıracak çalışmaları hayata geçireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber