Paranız varsa ne iş yapmalısınız?

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, büyük yatırımcılar için artık paranın gideceği yer kalmadığını anlattı ve bu işleri tavsiye etti

"Nasıl biz Rusya’daki bankamızdan Türk müteahhitleri, Türk girişimcileri öncelikle finanse ediyorsak, öncü kuvvet olarak evvela bankalar gelir bir ülkeye, akıncılar olarak. Ondan sonra buraya bir Japon yatırımcı geldiği zaman bize gelmeyecek, önce o Japon bankasına gidecek, ’Türkiye’de kimle iş yapılır’ diye onun fikrini soracak.” -”İmar potansiyeli olan yerlerde arsa ya da prim yapacak bir yerde 2 daire alabilirsiniz”- Finansbank’ı, kendi 1,5 milyon dolar sermayesi ve 1,2 milyon dolara sattığı iki evinin parasıyla kurduğunu anlatan Özyeğin, bugün yine 2,7 milyon doları olsa ne yapardı sorusuna karşılık şunları kaydetti: ”Tabi bugün böyle bir parayla bir bankanın yüzde 1 ortağı olabiliyorsunuz. Çünkü BDDK kuralına göre 300 milyon dolar sermayeyle kuruluyor banka.

O yüzden herhalde yine bakacılık işine girmek istiyor olsaydım Türkiye’ye yeni giren yabancı bankaların sahiplerine giderdim, ’Benim Türkiye’de bu kadar bankacılık tecrübem var. Ben kendi paramı da koyayım siz 300 milyon dolar yerine 297 milyon dolar koyun, ben de bankaya yüzde 1 ortak olayım’ derdim. Eğer bankacılığa girmek istiyorsam.

Onun dışında yatırım yapmak dediğiniz zaman tabi böyle bir parayla Türkiye’de ancak İstanbul’un çevresinde yarın öbür gün imar durumu alma potansiyeli olan yerlerde arsa almak herhalde iyi bir yatırım. Veyahutta prim yapacak bir yerde 2 tane daire alabilirsiniz.

McDonalds ya da Burger King’in franchiseri olunabilir. Çünkü ben zaten Amerika’da gençliğimde böyle bir yer işletmiştim”
Sonraki Haber