Prim eksiğiniz varsa üzülmeyin! 2.EYT ile erken emeklilik gümüş tepside sunuluyor

2.EYT ile erken emeklilik gümüş tepside sunuluyor. Prim eksiğiniz varsa üzülmeyin!

Daha önce 9 bin günlük prim ödeme zorunluluğu nedeniyle EYT'den yararlanamayan esnaf, prim gün sayısını 7 bin 200'e düşürerek emeklilik hayallerini gerçekleştirebilecek.

Bağ-Kur Üyelerine Erken Emeklilik Fırsatı

Yeni düzenleme, Bağ-Kur'lu sigortalılar için de önemli bir avantaj sağlıyor. Böylece küçük esnaf EYT'de ikinci bir şansa sahip oluyor ve bu düzenlemeden yararlanması beklenen kişi sayısının 1,1 milyona ulaşması bekleniyor.

Çifte Emekliliğe İyi Haber: Ev Kadınlarına Destek

TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısında sadece küçük esnaf için değil ev kadınları için de iyi haberler var. Prim indirimi düzenlemesinin yanı sıra ev kadınlarına yönelik prim desteği de gündemde. TBMM bu düzenlemeleri onaylarsa ev kadınları gönüllü sigorta primi ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilecek. Ayrıca devlet, ev kadınlarının ödediği primlerin üçte birini karşılayarak maddi destek sağlayacak.

Yeni Düzenlemeler Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Milyonlarca ev hanımı ve Bağ-Kur'lu esnafın heyecanla beklediği bu düzenlemeler, TBMM'nin tatile girmesi nedeniyle ekim ayına ertelendi. Meclis'in yeni çalışma döneminin başlamasıyla birlikte erken emeklilikle ilgili bu önemli adımlar yeniden tartışılacak ve yasalaşma sürecine girecek. Bu süreç tamamlandığında hem küçük esnaf hem de ev hanımları için emeklilik yolu açılacak.

Sonraki Haber