Rajoy'dan piyasaya 45 milyar Euro destek!

İspanya Başbakanı Rajoy, İspanya ekonomisini iyileştirmek için gösterilmesi gereken çabaları gevşetemeyeceklerini belirtti.

Ülkenin durumu konusunda parlamentoda yapılacak yıllık toplantı öncesi parlamenterlere yaptığı konuşmada Rajoy, bütçe açığı geçen yılki 21 milyar eurodan daha fazla azaltılacaklarını, 2012 kamu açığı yüzde 7'lik büyümeden daha az olacağını söyledi.

Rajoy, bütçe açığı rakamının ülke bankalarını kurtarmak için Avrupa'dan alınan yardımı içerip içermediği konusunda bilgi vermediği konuşmasında, "Bir yıl önce, İspanya'ya dışarıdan bakan hiç kimse bunu beklemiyordu. Şimdi kimse İspanya'nın eurodan çıkabileceğini söyleyemez" dedi.

Vergi gelirleri tarafında 2012'de 11.2 milyar euro artış yaşandığını kaydeden Rajoy, yakında yeni mali reformları sunacaklarını açıkladı.

Küçük şirketler iyileşen vergi rejiminin, yeni kredi hatlarından fayda sağlayacağını kaydeden BaşbakanRajoy, ekonomiyi canlandırmak için yeni teşvikler açıkladı, tedbirlerle ekonomiye 45 milyar euro kredi enjekte edileceğini belirtti.

Rajoy genç istihdamına teşvikler verileceğini ve partilerin finansal aktivitelerini düzenleyen bir yasa tasarısı önereceğini söyledi.
Sonraki Haber