Sanayi üretimi Şubat ayında arttı!

Sanayi üretimi Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Sanayi Üretim Endeksi 2013 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,0 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,9 azaldı.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 4,4 ARTTI

Sanayi Üretim Endeksi 2013 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,2 düşüş, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,0 artış, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 7,2 düşüş gösterdi.

TÜİK'ten Sanayi Üretim Endeksi açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün yayımlanan Sanayi Üretim Endeksi verilerini içeren haber bülteninde herhangi bir hata yada düzeltmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

TÜİK'ten yapılan açıklamada, 2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksinin, 2013 yılı Şubat ayı sonuçlarının yayınlanmasının ardından bazı haber ajanslarında sonuçların yanlış yorumlanması nedeniyle Kurum tarafından düzeltme yapıldığının öne sürüldüğü belirtildi.

Yayımlanan haber bülteninde herhangi bir hata yada düzeltmenin söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksinin 2013 yılı Ocak ayı sonuçlarıyla ilgili olarak 7 Mart 2013 tarihinde kamuoyu duyurusu yapılmıştır. Bu duyuruda da Sanayi Üretim Endeksinin yıllık değişimlerin takvim endeksinden arındırılmış serilerden, aylık değişimlerin ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerden hesaplanıp yayımlanacağı belirtilmiştir.

2010 Temel Yıllı Sanayi Üretim Endeksi önümüzdeki dönemlerde de Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) ile uyumlu olarak yıllık değişimler takvim endeksinden arındırılmış serilerden, aylık değişimler ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerden hesaplanıp yayımlanacaktır."
Sonraki Haber