Satılık Schengen!

İspanya'dan sonra Yunanistan da Schengen ticaretine başladı. Avrupanın vizesini parayla satıyorlar

Mali krizle mücadele eden Yunanistan, ülkeye yabancı sermayeyi cezbetmek için, üçüncü ülke vatandaşlarına vize kolaylığı getirmeye hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanlığı'nca hazırlanan ve önümüzdeki günlerde parlamentoya getirilmesi beklenen yasal bir düzenlemede, Yunanistan'da gayrimenkule 300 bin avroluk yatırım yapacak yabancılara 5 yıllık vize, 100 milyon avroluk iş alanı açacak olan şirketlerin 10 elemanına da ikamet izni verilmesi öngörülüyor.

Yeni yasal düzenleme taslağına göre, yatırım karşılığında çok giriş-çıkışlı olarak verilecek 5 yıllık vize sadece ziyaret amaçlı kullanılacak ve Yunan vatandaşlığı alımı prosedüründe hesaplanmayacak. 5 yıllık vize alan yabancıların ülkede her hangi bir iş yapma hakkı bulunmayacak.

Diğer yandan, Yunanistan Maliye Bakanlığı'nın da, aynı amaçla yabancı ülke vatandaşlarıyla ilgili bazı yasal düzenlemeler hazırlama çalışmaları içerisinde bulunduğu öğrenildi.

Maliye Bakanlığı'nın, büyük durgunluk yaşanan Yunanistan piyasasına canlılık kazandırmak amacıyla hazırladığı yasal düzenlemede, paralarını Yunanistan'da harcamak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına, İngiltere Hukuku hükümlerinde olduğu gibi, vergi kolaylığı sağlanmasının planlandığı öğrenildi.

Bugün bir diğer haberde ise İspanya'nın 160 bin Euro'luk ev alana oturma izni vereceği bilgisi yer almıştı. O haber için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://www.paralimani.com/160-bin-euro-verene-ab-vatandasligi-haberi-20756

Sonraki Haber