SGK girişiniz 1999 sonrasıysa bal kaymak! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun

41-46 yaşında EYT olmadan emekli olma şansınız var. SGK girişiniz 1999 sonrasıysa haberimize bakın!

Kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da son gelişmeler bu konunun ciddi şekilde değerlendirildiğini gösteriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenlemeyle ilgili henüz detaylı bir bilgi paylaşmadı ancak omnibus yasa kapsamına alınması durumunda kademeli emeklilik düzenlemesinin Ekim 2024 itibarıyla yürürlüğe girebileceği konuşuluyor.

Meclis'in yeni yasama döneminin başlamasıyla bu konuda daha somut adımlar atılması bekleniyor. Ekim ayında yasalaşması planlanan düzenlemeyle milyonlarca sigortalının emeklilik hayaline bir adım daha yaklaşacağı düşünülüyor.

Bu Düzenlemeden Kimler Yararlanabilir?

Kademeli emeklilik düzenlemesi, 8 Eylül 1999'da veya sonrasında sigortaya girenleri kapsayacak. Bu grupta yer alanlar, daha önce EYT yasasından yararlanamadıkları için uzun yıllardır erken emeklilik için bekliyorlardı. Bu yeni sistemin uygulanmasıyla emeklilik yaşı ve prim günü kriterlerini karşılayan kişiler, yaş sınırını beklemeden emekli olabilecekler.

Yönetmeliğin özellikle aşağıdaki grupları kapsaması bekleniyor:

SSK çalışanları: 4A kapsamında sigortalılar,

Bağ-Kur sigortalıları: 4B kapsamında serbest meslek sahibi veya esnaf olanlar,

Emekli Sandığı: Gelecekte yönetmeliğin kapsamına alınması düşünülen 4C çalışanları (memurlar).

Kademeli emeklilik sistemi, 1999 yılından sonra sigortaya girenlerin emeklilik sürecini hızlandırmak için büyük bir fırsat sunuyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

Emeklilik için belirlenen prim gün sayısını tamamlamak zorunludur. Belirlenen yaşa ulaşmak gerekir.
Sigortalı olarak çalışılan yıl sayısının yönetmelikte belirtilen kriterlere uyması zorunludur.Kademeli emeklilik yönetmeliği, uzun süredir EYT yasasından muaf tutulan vatandaşlar için büyük bir umut kaynağı haline geldi.

Sonraki Haber