Tapusu olan yaşadı: Bu listede adı soyadı olanlara belediyeler 1.890 TL para iadesi yapacak

Bu listede adı soyadı olanlara belediyeler 1.890 TL para iadesi yapacak. Tapusu olan yaşadı.

Tapu sahiplerine beklenen güzel haber duyuruldu. Tapusu olanlara yönelik emsal karar, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklandı. Ombudsmanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, belirlenen kriterleri karşılayan tapu sahiplerine para iadesi yapılacak. Gerekli koşulları sağlayan kişiler, belediyeler tarafından para iadesi alabilecekler.

Hangi Tapu Sahipleri Para İadesi Alabilecek? Emlak Vergisi Muafiyeti Nedir?

KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında, tek tapusu olan ev sahiplerine, evin 200 m²'yi aşmaması şartıyla para iadesi yapılmasına karar verildi. Bu kişiler; emekli, ev hanımı, işsiz, gazi, şehit eşi ya da çocuğu olmaları durumunda hem emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edecek hem de geriye dönük 5 yıllık para iadesi almaya hak kazanacaklar.

Tek tapusu olup emlak vergisi muafiyeti hakkı olan, ancak bu haktan habersiz olduğu için vergi ödemeye devam eden kişiler, geriye dönük 5 yıllık para iadesi alabilecekler. Emlak vergisi zamanaşımı kuralı gereği, en fazla geriye dönük 5 yıl için para iadesi talep edilebilecek. Para iadesi alan kişiler, aynı zamanda gerekli koşulları sağlamaya devam ettikleri sürece bir daha emlak vergisi ödemeyecek ve muafiyet hakkından yararlanmaya devam edecekler.

Hem para iadesi hem de emlak vergisi muafiyeti için başvurular, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar, belediyeye giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KAYNAK: Haber Merkezi

Sonraki Haber