Tarihin en muhafazakar Pirelli takvimi!

Herkes giyinik olunca eleştiriler başladı

Pirelli'nin 2013 takvimi geçen ay yayınlandığından beri dünya medyasında hep aynı şey tartışılıyor; "Pirelli'nin 2013 takvimi yeteri kadar seksi değil mi?"

İşte o takvimden kareler...

Alışıldık Pirelli takvimlerinin dünyanın en güzel modellerinin bikinili veya yarı çıplak fotoğarflarıyla süslü olmasına karşılık 2013 takvimini açanlar çok kaliteli çekimlere sahip fakat tamamen elbiseleriyle poz vermiş kadınlarla karşılaştı.

Bu fotoğraflar da Pirelli muhafazakarlaşıyor mu tartışmalarını beraberinde getirdi. Huffington Post gibi önemli medya kuruluşları bu takvimdeki seksiliğin azalışını manşetlerine taşıdı.

Fakat işin ara planında bambaşka bir amaç ve saygı duyulası bir ideoloji vardı. Fotoğraf çekimlerini yapan Steve McCurry, çıplaklığın artık sokaklarda bile rahatlıkla bulunabileceğine dikkat çekerek hayır kurumlarının unutulmaz tanıtım kampanyalarında rol alan idealist modelleri Brezilya'da fotoğrafladığını ve bu fotoğraflarda yer alan kişilerin birer ideolojiye ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına hizmet ettiğini açıklayarak tartışmalara yanıt verdi.

2013 Pirelli takvimi için tıklayınız...

Sonraki Haber