Türk dizileri Pakistan'ı karıştırdı!

Pakistan parlamentosunda ahlak kavgası!

Paralimani.com/ÖZEL HABER

Her geçen gün Pakistan televizyonlarını biraz daha ele geçirne Türk dizileri, Pakistan'da ahlak tartışması başlattı. Pakistan Parlamentosu'nda bir zirve yapan Yayıncılık Etik Komitesi'nde Türk dizileriyle ilgili hararetli bir tartışma yaşandı. Hint eğlence programlarına sınır getiren Pakistan'da bu sınırın diğer ülkelerden ithal edilen program ve dizilere uygulanmamasının eleştirildiği toplantıda, Türk dizilerinin, Pakistan halkının kültürel değerlerine aykırı senaryolar nedeniyle etik sorunlar yarattığı savunuldu.

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurulu'nun (PEMRA) bir üyesi Pakistan televizyonlarında herşeye izin verilmesi sisteminin çöktüğünü iddia ederken, ne zaman bu tür içerikler yayınlayan kanallara uyarıda bulunsalar, Pakistan özel kanallarının kendilerine karşı yasal bir karşı saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Fakat tartışmanın en dikkat çekici olan tarafı Pakistan'da sponsorlar, reklamverenler, özel kanallar ve hatta halkın çok büyük bir çoğunluğunun, düzenleyici komitenin kurallarına karşı çıkıyor olduğunun ortaya çıkması. Hatta parlamentoda düzenlenen zirvede düzenleyici kurum yetkilileri de ülkede hiç kimsenin medyadaki sınırlara uymadığını ve bu kurallara karşı çıktığını itiraf ediyor. Öte yandan Pakistan otoriteleri yine de Türk ve İspanyol dizi ve yarışma programlarına sınır koymakta ısrarcı.

Toplantının sonunda da Pakistan'da yabancı içeriklerin özel televizyonlarda yüzde 10'la sınırlandırılması kuralının dikkatle uygulanmasına karar verildi. Buna göre Pakistan özel televizyonlarında yüzde 10'luk sınır da şu şekilde uygulanacak: Yüzde 6 Hint programları ve yüzde 4 diğer içerikler (Özellikle de Türk ve İspanyol dizileri).

Yine de bu sınırlamanın Türk dizilerini engelleyemeyeceği tahmin ediliyor. Pakistan kanallarının ülkede oldukça ciddi reyting getiren ve büyük bir reklam geliri sağlayan Türk dizilerini daha az yayınlasa da prime time'da yani ülkenin en çok tv başında olduğu saatlere alarak bu düzenlemeyi atlatacağı neredeyse kesin gibi görünüyor.
Sonraki Haber