Türkiye'den Somali'ye 1 milyon dolarlık yardım!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Türkiye'nin Afrika Birliği Somali Misyonu'na gönderdiği 1 milyon dolarlık yardım çekini iletti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 20. Afrika Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Etiyopya'da, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri'ne, Türkiye'nin Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) gönderdiği 1 milyon dolarlık yardım çekini iletti.

Kalkınma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AMISOM'un, yaklaşık 18 bin kişilik askeri gücüyle, Somali Güvenlik Kuvvetleriyle birlikte Somali'de güvenliğin tesis edilmesi için mücadele ettiği hatırlatıldı.

Türkiye'nin, Somali'de barış ve istikrarın sağlanabilmesini teminen mücadele eden AMISOM'un faaliyetlerine büyük önem verdiği belirtilen açıklamada, AMISOM'un, Somali'de devlet kurumlarının ülke genelinde yeniden yapılandırılabilmesi için gerekli huzur ve istikrar ortamının oluşturulmasında vazgeçilemez bir katkısı olduğu vurgulandı.

1 MİLYON DOLAR YARDIM

Bu bağlamda, Bakan Yılmaz'ın, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri'ne, Türkiye'nin AMISOM'a gönderdiği 1 milyon dolarlık yardım çekini ilettiği belirtilen açıklamada, 2009 yılında da AMISOM'a 1 milyon dolar katkıda bulunan Türkiye'nin, AMISOM'a desteklerinin gelecek dönemde de devam edeceği kaydedildi.

Türkiye'nin, Afrika ülkeleri ile gelişen ikili ilişkilerine paralel olarak Afrika Birliği ile çok boyutlu ve kapsamlı ilişkilerini her geçen gün her alanda ileri götürmeyi istediğinin altı çizilen açıklamada, bu çerçevede, 2013 yılı içerisinde düzenlenecek II. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi önemli bir aşamayı teşkil edeceği ifade edildi.
Sonraki Haber