TÜVİK-DER'den bankalara tepki

Ali Çetin, soygun kalemleri azaltılmalıdır....

Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği (TÜVİK-DER) Genel Başkanı Ali Çetin, bankaların tüketicilerden haksız yere çeşitli ücretler tahsil ettiğini iddia ederek, ''Kredi kartı aidatları, hesap işletim ücreti gibi soygun kalemleri azaltılmalıdır'' dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önünde basın açıklaması yapan Çetin, bankaların çeşitli masraf kalemleri altında tüketicilerden haksız kazanç sağladığını öne sürerek, bunun önüne geçilmesi gerektiğini savundu.

Rekabet Kurulu'nun 12 bankaya yaklaşık 1,2 milyar lira ceza verdiğini hatırlatan Çetin, ''Bankalar bu soygunu Rekabet Kurulu'nun da kararında görüldüğü üzere bir tekel, kartel oluşturarak yapmaktadırlar. Artık bu soygun dizginlenmeli banka masrafları ve kredi kartı aidatları, hesap işletim ücreti gibi soygun kalemleri azaltılmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Bazı tüketici derneklerinin konu hakkında sessiz kaldığına değinen Çetin, şunları kaydetti:

''Her şeyden önce bankalar lehine ve tüketiciler aleyhine sonuç doğuracağı açık olan davranışlar içerisinde bulunan tüketici dernekleri yöneticilerinin, tüketiciler ve tüketici hareketine karşı ihanet içinde olacağı kuşkusuzdur. Tüketiciyi koruma hareketi, teslimiyet hareketi olmamalıdır. Böyle bir yaklaşım tüketicilerden gereken cevabı alacaktır.''

Çetin, bu konuda, yetkililerin beklentilerini karşılaması gerektiğini, ulusal ve uluslararası tüketici örgütlerinin sesine kulak vererek önlem alması ve tüketicilerin de bu kapsamda bilinçli davranması gerektiğini kaydetti.
Sonraki Haber