Ülker'den imtiyazsız bisküvi!

Artık gücü yeten Ülker'i de yönetir!

Şirket dün yaptığı açıklamada hisse senetleri üzerindeki yönetim imtiyazlarını kaldıracağını ilan etti. Şirketten konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklama şöyle oldu:

Şirketimiz Yönetim Kurulu, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na uyum ile nama yazılı hisse senetlerindeki yönetim kurulu üyesi aday gösterme imtiyazlarının kaldırılması ve Şirket Merkezi'nin taşınmasını içeren Ana Sözleşme'nin ilgili maddelerinin tadil edilmesine yönelik gerekli tüm izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar vermiştir."

BU NE ANLAMA GELİYOR?

Aslında Ülker'in aldığı bu karar daha şeffaf bir yönetime giden kurumsal yönetim ilkelerinde en kritik adımlardan biri. Normal şartlar altında imtiyazlı hisseler nedeniyle, bir yatırımcı Ülker'den ne kadar hisse alırsa alsın, yönetim imtiyazına sahip hisselerin oy oranına yetişme hakkına sahip olamıyordu. Örneğin Ülker Ailesi'nin elinde yüzde 1 bile imtiyazlı hisse bulunsa, yüzde 99'dan daha fazla yönetim kuruluna aday gösterme hakkı bulunduğu iin Aile bu şirketi yüzde 1 hisseyle bile yönetme imkanı taşıyordu. Fakat alınan bu son kararla birlikte artık Ülker Ailesi, şirketin yüzde 28 hissesini daha satmaya karar verirse (şu anda zaten hisselerin yüzde 23'ü halka açık), bu hisseleri elinde bulunduranlar yönetim kurulunda daha fazla aday gösterme hakkına sahip olabilecek, yani diğer bir deyişle Ülker Bisküvi'yi yönetebilecek.
Sonraki Haber