Ünal Aysal'a şantaj!

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray, Başkan Ünal Aysal'a bir yatırımcının şantaj içerikli e-mail gönderdiğini açıkladı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’den yapılan açıklamada, Borsa İstanbul’da işlem gören şirket hisselerinin bir kısmına sahip olduğunu ileri süren Egemen Özbey isimli yatırımcının şantaj içerikli bir mail göndermesi nedeniyle adli süreç başlatıldığı belirtildi.
Şirket tarafından yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:
“Galatasaray Sportif AŞ’nin Borsa İstanbul’da işlem gören bir kısım hissesine sahip olduğunu iddia eden Egemen Özbey adlı yatırımcı, Galatasaray Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal’ın vekili avukat Sedat Bozanoğlu’na ve asistanına 12 Aralık 2012 tarihinde elektronik posta göndererek, birtakım taleplerinin karşılanması hususunda şantajda bulunmuştur. İlgili elektronik postada, küçük yatırımcı olduğunu belirten Özbey, Galatasaray Sportif AŞ aleyhine açılan bazı davaları kendisinin organize ettiğini, bu hususta medyada bazı haberleri yine kendisinin yaptırdığını açıkça itiraf etmiştir. Egemen Özbey, organize ettiği davaları geri çekmek ve medyada yeni haberlerin yapılmaması karşılığında 180 bin lira talep etmiştir. Bu meblağın kendisine ödenmemesi halinde yeni davalar açacağını belirtmiş ve daha da ileri giderek, hapis cezası öngörülen suçlardan da suç duyurularında bulunacağını iddia etmiştir.”
Ünal Aysal’ın, Egemen Özbey tarafından iletilen elektronik posta nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup, ayrıca avukat olması ve sergilemekte olduğu tutum ve davranışın avukatlık meslek etiğiyle bağdaşmaması nedeniyle İstanbul Barosu’na ilgili şahsı şikayet ettiği kaydedilerek, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, şüpheli Egemen Özbey’in Sayın Ünal Aysal’a karşı şantaj suçunu işlediğinden bahisle 21 Mayıs 2013 tarihinde iddianame düzenlenmiştir. 2003/10024 numaralı iddianame uyarınca, şüpheli Egemen Özbey’in Türk Ceza Kanunu’nun 107. maddesi uyarınca şantaj suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talep edilmektedir. Söz konusu iddianame, İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve kovuşturma aşamasına geçilmiştir. 2013/224 esas sayısı ile görülmekte olan davanın ilk celsesi 22 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir” denildi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’la ilgili, piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) suçu işlediği iddiasıyla daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bulunulan şikayetler sonrası, yapılan icelemelerin ardından kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verildiği hatırlatılan açıklamada, “Gerçek Galatasaray Sportif AŞ yatırımcılarını tenzih eder, küçük yatırımcı adı altında, haksız yere menfaat temin etmeye çalışanlara karşı, her daim yüce Türk adaleti önünde hesap soracağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadeleri yer aldı.
Sonraki Haber