Ve resmen açıklandı: 14.958 TL'lik zam duyuruldu

14.958 TL'lik zam duyuruldu. Ve resmen açıklandı.

Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli çalışan 1 Ocak 2025'te alacakları maaş zamlarına odaklanırken, ceza, ücret ve vergilerdeki artış oranları şimdiden gündem oldu. Özellikle trafik cezalarında beklenen rekor artış, bu yılki caydırıcı etkisini daha da artırmayı hedefliyor.

Yeni Yılda Yeniden Değerleme Oranı ile Zam Yağmuru

Her yılbaşında olduğu gibi 2025'in ilk günlerinde Yeniden Değerleme Oranı (RRR) doğrultusunda çeşitli ürün ve hizmetlere yeni zamlar uygulanacak. Bu yıl RRR'nin yaklaşık yüzde 45 oranında artması beklenirken, bu oranın ceza, ücret ve vergilere önemli etkisi olacak. 2025'te trafik cezalarında en düşük cezanın 1.000 TL olacağı açıklandı.

Emniyet Kemeri Takmayanlara 1.000 TL Para Cezası

Emniyet kemeri takmamak, takip mesafesine uymamak, zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak, kask takmadan motosiklet kullanmak ve geçiş hakkı vermemek gibi ihlallerde de cezalarda önemli artışlar yapılacak.

Yasak Madde İle Araç Kullananlar Yandı

2024 yılında 33.240 TL olan bu ihlalin cezası, 2025 yılında 48.198 TL olarak uygulanacak. Bu artışla birlikte, trafikte başkalarının can güvenliğini tehlikeye atan bu tür sürücüler üzerinde daha büyük bir caydırıcı etkisi olması amaçlanıyor.

Sonraki Haber