Yunanistan'ın kredi notu yükseltildi

Yunanistan bugüne kadar en yüksek oyunu aldı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor's(S&P), Yunanistan'ın kredi notunu altı seviye birden yükselterek seçici temerrüt düzeyin olan 'SD'den B-'ye getirdi. S&P, Avrupa ülkelerini Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalması için verdikleri çabadan dolayı da kutladı. Bu not S&P'nin 2011'den beri Yunanistan'a verdiği en yüksek not oldu.

YUNANİSTAN'A 240 MİLYON
Şirket, Avrupa devletleriyle beraber Yunan hükümetini de harcamalarını kısmak için gösterdikleri gayretten dolayı tebrik etti. AB ve IMF, geçen hafta Yunanistan'a kurtarma programındaki ikinci dilimden yaklaşık 50 milyar euro önermişti. Yunanistan'a kurtarma paketinden toplam 240 milyar euro gelecek.

TÜRKİYE'NİN BİR KADEME ALTINDA
S&P, Türkiye'nin kredi notunu ise durağan görünümle yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altı olan BB düzeyinde tutuyor. Yunanistan B- notu ile Türkiye'nin hemen bir kademe altına kadar yükselmiş oldu. BB düzeyindeki bir ülke spekülatif özellikte olup belirsizlikler taşıdığı anlamına geliyor. BB'den daha düşük bir not olan B- düzeyi ise ülkenin mali yükümlülükleri karşılayacak kapasiteye sahip olmakla birlikte terse dönen mali, ekonomik ve işletmeciliğe ilişkin koşullarda daha fazla kırılgan olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte her iki kredi notu da söz konusu ülkenin yatırım yapılamaz konumda olduğunu gösteriyor.
Sonraki Haber