Zafer Çağlayan bakanlığı bırakacak mı?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlığı bırakıp belediye başkanı olacak iddialarına cevap verdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, borsanın, ekonominin büyümesine, gelişmesine, siyasi istikrar ve güvene paralel büyüdüğünü belirterek, ''Borsa sayesinde şirketlerimizin değeri artıyor. Borsanın değerinin yükselmesi, borsadaki bütün şirketlerin değerinin artması demek'' dedi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Bu sene yapılan ihracatın yarısının ''sıkıntı yaşayan Avrupa''ya gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Çağlayan, şöyle konuştu:


''Avrupa'daki sıkıntı devam ediyor. Kuzey Afrika'da ve Orta Doğu'da dar boğaz devam ediyor. Ama biz ihracatımızı Allah'a şükürler olsun geçen seneye nazaran, yüzde 12.2 artırdık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatı... Ümit ediyorum ki, bu sene 160 milyar doları görürüz. İhracatçılarımız hedef koydular, inşallah onu yakalayacağız. Durmak yok, yola devam. 500 milyara dolara doğru kararlılıkla devam ediyoruz.''

Çağlayan, borsayla ilgili bir soru üzerine ''Şükürler olsun, borsa, ekonominin büyümesi, gelişmesi, siyasi istikrar ve güvene paralel olarak büyüyor. Borsa sayesinde şirketlerimizin değeri artıyor. Borsanın değerinin yükselmesi, borsadaki bütün şirketlerin değerinin artması demek'' ifadesini kullandı.

Ziyareti sırasında bir kadınla sohbet eden Çağlayan, terörle mücadeleyle ilişkin, ''Gayet iyi gidiyoruz. İnşallah iyi olacak. Bütün gayretimiz o. İnşallah biter'' dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Bakan Çağlayan, gezisi sırasında bir gazetecinin ''Hakkınızda çok yazılıp, çizildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?'' yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:


''Sağ olsunlar benle ilgili çok isim akıllarından geçiyor. Ben Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanıyım. 6 yıldır bakanlık yapıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda hiçbir düşüncemin olmadığını, daha önce beyan etmiştim. Gönlünden geçenlere teşekkür ediyorum. Mersin'den daha ne babayiğitler çıkar, bekleyin, sabredin. Yeri geldiğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 13 ilçemizde tek tek adaylarımızı göreceksiniz. Biz 13 ilçenin 13'üne de adayız. Ben Ekonomi Bakanıyım. Benim görevim 2015 yılına kadar devam edecek. 2015 yılından sonrası sayın Başbakanımızın takdirinde.''

OZAN İPEK AÇIKLAMASI

Bakan Çağlayan, Mersin İdmanyurdu'na yaptığı desteklerin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:


''Mersin İdmanyurdu umarım iyi olacak. Takımda hoca değişikliği oldu. Kadrodaki arkadaşlarımız istenileni veremedi. Ligde kalmamız gerek. Arkadaşlarımız bu konuda gerekli performansı gösterecek. Bir futbolcuyla görüştüm, bugün bana kararını bildirecek. Ümit ediyorum ki, kararını Mersin'den yana bildirecek. Son derece kıymetli bir futbolcu. Forvet olması açısından da önemli. O arkadaşımız gelse de, gelmese de Mersin İdmanyurdu yoluna devam edecek. Ozan İpek'ten bahsediyorum. Mersin İdmanyurdu'nun mutlaka ligde kalması gerekiyor. Benim sahaya çıkıp oynayacak halim yok, görev yöneticilerin ve takımın.''

HEVESİ KURSAĞINDA KALACAK

Mersin'in 10 yıl önceye göre kıyaslanamayacak bir hale geldiğini dile getiren Çağlayan ''İhracat yaptığımız ülke sayısı 171'i geçmiş durumda. Mersin 171 ülkeye malları yüklüyor. Türkiye'nin en çok ihracat yapan 16 ili arasında. Bu Mersin için yeterli performans değil. Mersin 2023'te 10 milyar dolar ihracat yapan bir il haline gelecek'' dedi.

Seçim startını geçen sene başlattıklarını hatırlatan Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:

''Biz seçimden seçime ortaya çıkanlardan değiliz. Milletvekili adayı olduğum günden beri söylüyorum, Mersin'in her yerinde, her noktasında karış karış, adım adım olacağız. Havaların normalleşmesini bekliyoruz. Havalar normalleşsin, esnafla beraberiz. Akdeniz Oyunlarını biliyorsunuz. Muhalefet etmek isteyenler var, ama onların hevesi kursağında kalacak. Mersin halkımız, belediyelerde, yerel yönetimlerde artık AK Parti'nin başarılarını görmek istiyor. Mersin halkına söylüyorum, mühür onların elinde, oy da onların elinde. İnşallah Mersin halkı bugün yönetilemeyen Mersin'i, büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyeleri AK Partili kadrolara verecek. Aynen Türkiye'nin diğer yerlerinde olduğu gibi, Mersin'de de en güzel başarıları halkımız görecek ve yaşayacak.''
Sonraki Haber