40-41-42-43 yaş arasına erken emeklilik ve kademeli mini EYT müjdesi!

Geçtiğimiz yıl emeklilikle ilgili yeni bir yasa çıkarıldı. Bu yasayla 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyordu.

9 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanlar bu fırsatı kaçırmış ve yeni bir düzenleme bekliyordu. Şimdi beklenen müjdeli haber geldi!

1999'dan sonra sigortalı olanlar için iki yeni erken emeklilik fırsatı var. Bu düzenlemeler sayesinde 42, 43, 44 ve 45 yaşında emekli olmak mümkün olacak.

Bu düzenleme kabul edilirse kişiler sigorta başlangıç ​​tarihine bağlı olarak daha erken yaşta emekli olabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor.

Mini EYT: Bağ-Kur Primlerinde İndirim

Bağ-Kur üyelerine de iyi haber var. Bağ-Kur prim günlerinde indirimle ilgili düzenleme nihayet Meclis'te oylanacak. Bu düzenleme Kasım ayından önce kabul edilebilir. Bu sayede Bağ-Kur için gereken prim gün sayısı 9000 günden 7200 güne düşürülecek. Bu sayede küçük esnafa erken emeklilik imkânı sağlanacak.

Yeni Yönetmelik Neleri Değiştirecek?

Bu iki yeni yönetmelik sigortalıların daha erken emekli olabilmesini sağlayacak. Kademeli emeklilikle EYT'yi kaçıranlar sigorta giriş tarihlerine göre belirlenen yaşlarda emekli olabilecek. Mini EYT ise Bağ-Kur prim gün sayısını azaltarak esnafın emekli olmasını kolaylaştıracak.

Kaynak: Para Limanı / Fatma Sak

Sonraki Haber