Torun Center satışa çıkarıldı

Ali Sami Yen'in yerinde 1 milyar TL'lik 'Torun Center' yükseliyor

Torunlar GYO, İstanbul’un merkezindeki Ali Sami Yen arsası üzerinde hayata geçirdiği ve adını “Torun Center” olarak duyurduğu projedeki ofis ve rezidansları satışa çıkardı.
İnşaatı devam ve toplam yatırım bedeli 1 milyar TL’ye mal olan projedeki ofis ve rezidanslar 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında fiyatla satışa sunuldu. Projenin, 2015 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

TORUN CENTER’DA SATIŞ FİYATLARI

Torunlar GYO, eski Ali Sami Yen arsası üzerinde inşa edilen, ofis ve rezidanslardan oluşan projenin adını ve satış rakamlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ali Sami Yen arsası üzerine inşa edilen ofis ve rezidanstan oluşan projenin adını “Torun Center” olarak açıklayarak, “İnşası devam eden projemizin bugün itibariyle satışlarına başladık” dedi.

Torun Center projesindeki satış fiyatlarını da duyuran Torun, “Konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ile 8 bin 300 dolar arasında yer alıyor. Projenin ofis kulesinde satışa sunulan ilk 10 katta, 300 ile 420 metrekare arasındaki ofisler, metrekaresi 5 bin 200 - 5 bin 800 dolar + KDV arasında, 105-1.130 metrekare arasındaki bahçe ofisler ise metrekaresi 3 bin 900 – 4 bin 900 dolar + KDV arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Torun Center’da satış fiyatları 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor. Ruhsatını geçen yıl aldığımız için projemiz yüzde 1 KDV avantajı ile satılacak” dedi.

REZİDANSLAR 1+1 İLE 4+1 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Torun, toplam yatırım tutarı arsa maliyeti dâhil yaklaşık 1 milyar TL olan Torun Center’ın, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluştuğunu söyledi. Zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesinin toplam 42 kattan, ofis kulesinin de 36 kattan oluştuğunu açıklayan Torun, toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alanın yer aldığını kaydetti. Torun, rezidansların 1+1’den 4+1’e kadar 100 ile 425 metrekare arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

“ÖN TALEPLERİ ALDIK”

Soruları da yanıtlayan Torun, projenin bugün satışa çıktığını ve ön taleplerin daha önceden alındığını, proje tamamlandığında ilginin daha yoğun olacağını düşündüğünü, yabancıların da projeye ilgi gösterdiğini söyledi. Torun, “Projenin tamamını satacak mısınız?” şeklindeki bir soru üzerine, “Elimizde tutacağımız bölümler olacak” yanıtını verdi.

“TORUNLAR GYO HİSSESİNE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Torun, projenin, Torunlar GYO hisselerine etkisine ilişkin bir soruya, “Elbetteki, Torunlar GYO’nun hisselerini de etkileyecek bu proje. Bizim 31 Aralık 2012 itibariyle açıkladığımız Torunlar GYO’nun bilançolarında, henüz Ali Sami Yen yer almıyor. Önümüzdeki aylarda bilançomuza yansıması ile bunun da Torunlar GYO hissesine önemli katkıları ve değer yükseltecek hususlar olacağına inanıyoruz” karşılığını verdi.

“PROJE YÜZDE 30-40 DEĞER KAZANACAK”

Torun, proje tamamlandığında metrekare fiyatının neyi bulmasını öngördüklerine ilişkin bir soru üzerine, “Kriz ve genel ekonomik nedenlerden dolayı gayrimenkulün ya da sektörün bir takım nedenlerle etkilenmeleri mümkün olabilir. Fakat, biz bu projen yüzde 30-40 değer kazanacağına inanıyoruz” dedi.
Sonraki Haber