Ada'ya süper darbe!

ABD'den sonra bir süper kredi notu daha tehdit altında!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, İngiltere'nin AAA olan kredi notunun görünümünü, ülkenin artan borç seviyesine yönelik artan korkular ve ekonomik toparlanmaya yönelik endişeler nedeniyle 'negatif'e indirdi.

S&P'nin açıklaması İngiltere Maliye Bakanı Osborne'un OBR'nin tahminlerinin önümüzdeki yıllar için önceden beklenenden daha zayıf bir ekonomi ortaya koyması sonrası yaptığı borç azaltım hedeflerinin kaçırılacağı açıklamasının ardından geldi.

S&P, İngiltere'nin kredi notu görünümünü düşüren 3'ncü büyük kredi derecelendirme kuruluşu oldu. Moody's Şubat ayında, Fitch ise Mart ayında İngiltere'nin görünümünü 'negatif'e indirmişlerdi. Ancak 3 kuruluş da kredi notunu AAA olarak korumaya devam ediyorlar.

S&P açıklamasında, ekonomik toparlanmanın inişli çıkışlı olması, gecikmesi veya mali konsolidasyona politik bağlılığın zayıflaması durumunda kredi notunun düşürülebileceğini vurguladı. S&P ayrıca, ülkenin ekonomik veya mali performansının önümüzdeki birkaç yılda beklentilerin ötesinde zayıflaması halinde de notun aşağı çekilebileceğini ifade etti. S&P, negatif görünümün notun 2 yıl içinde indirilmesi olasılığının üçte bir olduğuna işaret ettiğini de vurguladı.
Sonraki Haber