Altın 1000 dolara düşecek!

Goldman Sachs: Düşüş 2014'te de devam edecek

Goldman Sachs, altın fiyatlarının bu yılki düşüşü gelecek yıl da sürdüreceğini öngördü. Bankanın yayımladığı raporda, değerli metalin gelecek yıl yüzde 15 değer kaybedebileceğine dikkat çekildi. Altının onsu yılın bu zamanına kadar yüzde 26 değer kaybetti. Bu tahminin doğru çıkması durumunda, altının onsu 1057 dolara gerileyecek ve 2010’nun başlarındaki seviyeye düşmüş olacak.

ABD VERİSİ ALTINA YARAMADI

Altının onsu, bu hafta beklentilerin üzerinde gelen ABD verilerinin Fed’in geri çekilişini desteklediği beklentisiyle sert düşüşler yaşadı. Fed tutanaklarının açıklandığı Çarşamba gecesi altının onsu Temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerildi. Spot altın fiyatları Fed'in varlık alımlarından gelecek aylarda çekilebileceğini açıklamasının ardından 30 dolardan fazla değer kaybetti. Tutanakların açıklanmasından önce 1276 dolara kadar yükselen altın, açıklamayla birlikte hızla değer kaybederek önce 1259 dolara, sonra da 1242 dolara kadar geriledi. Altın piyasası uzmanları değerli metalin onsunun Fed’in geri çekilmeye gerçekten başlamasıyla daha da değer kaybedeceğine işaret ediyor. Altının onsu Eylül 2011’de 1920 dolarla rekor kırmıştı

'HASSAS BİR DENGE VAR'

Önemli bir altın analisti olan Matthew Grossman, “Altının onsu Fed’in parasal genişlemesinden destek görüyor. Eylül ayında Fed yetkilileri yakın zamanda geri çekilmeyeceklerini açıkladıklarında altında yüzde 5 değer artışı gördük” dedi. Grossman, “Birkaç gün önce, Fed tutanakları açıklandı ve geri çekilmenin er ya da geç gerçekleşeceği belirtildi. Altının onsu açıklamanın hemen ardından yüzde 3 değer kaybetti. Burada çok hassas bir denge var” diye devam etti.

Sonraki Haber