'Altın yazın daha da düşecek'

'Çeyrek altın 120 liraya inebilir'

CNBC-e yayınında altın fiyatlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, şu anda yaşanan yükselişin ardından yeni bir düşüş dalgası beklediklerini, bu yüzden altın fiyatlarının yaz aylarında daha da düşeceğini söyledi.

Yıldırımtürk, “Bu hızlı düşüş sonrasında gelen taleple bir miktar primli işlem görüyor gerek cumhuriyet altınları gerekse külçe altın. Külçe altında da henüz ithalattan iç piyasaya altın gelebilmiş değil. Yarın da 23 Nisan dolayısıyla tatil. Çarşamba günü Borsa İstanbul'un altın bölümünde altın işlemleri daha da hızlanabilir" dedi.

ALTINDA TREND BOZULDU

Yıldırımtürk, “Aslında geçen haftaki sert düşüşle 1322 dolara kadar gerileyen altının onsu, o seviyelerde tepki alımlarıyla bir miktar yükselişe geçti. Özellikle Hindistan ve Asya ülkeleriyle Körfez ülkelerde fiziki taleple bir miktar desteklenmiş durumda. Kısa vadeli sert düşüşler bir miktar yükselişi beraberinde getirebilir ama genelde trend bozulmuş durumda altında. Bu yükseliş sonrasında da bir geri çekilme söz konusu olabilir ki böyle bekliyoruz. Belki Mayıs ayında hem diğer piyasaların bozulması beklentisiyle beraber hem de parasal genişlemeye ara verileceği düşüncesinin hakimiyet kazanmasıyla beraber yine satışlar gelebilir diye düşünüyorum. O şekilde bir satış gelmesi halinde altının yaz aylarında 1250 dolara kadar gerilemesi de söz konusu olabilir” dedi.

ÇEYREK YAZIN 120 LİRAYA İNEBİLİR

Çeyrek altında 135 lira seviyesinden alımlar yapılabileceğini belirten Yıldırımtürk, yaz aylarında çeyrek fiyatlarının 120 liraya kadar inebileceğine işaret etti.

Kapalıçarşı’ya altının Pazartesi akşamına kadar geleceğini söyleyen Yıldırımtürk, hızlı fiyat düşüşün geçen haftaki talebi karşılayacak ürün olmadığını söyledi.

Yıldırımtürk, asıl sorunun Darphanenin stoklu çalışmamasından kaynaklandığını belirterek, “Biz ne kadar talepte bulunursak o o kadar basıyor” dedi.
Sonraki Haber