Altın yeniden yükselişe geçti!

İşte haftanın ilk rakamları...

Cuma günü ABD’de beklenenden iyi gelen istihdam raporu ve Fed’in genişlemeci para politikasını devam ettireceği beklentisi altının onsunu iki haftanın dibinden yukarı taşıdı.

Altının ons fiyatı ABD’den gelen iyi verilerin etkisiyle iki haftanın dibinden yükseliş yaşandı.

Cuma günkü olumlu verinin etkisiyle altının onsu Pazartesi günkü işlemlerde yüzde 0,2 yükselerek 1.580 dolara çıktı. Emtianın onsu Cuma günü 1.560 dolar seviyesinden işlem görmüştü.

ABD’de Cuma günü açıklanan istihdam raporu ülkede işsizlik oranının son dört yılın en düşük seviyesine düştüğünü göstedi. Yüzde 7,7 olan işsizlik rakamı hala Fed’in teşvik programını bitirme hedefinden uzak. ABD Merkez Bankası (Fed) teşvik programına son vermek için işsizlik oranı hedefini yüzde 6,5 olarak belirlemişti.

İstihdam raporunun Fed’in hedeflerinden biraz daha uzak olması yatırımcıların Fed’in genişlemeci para politikasını devam ettireceği beklentisine girmesine neden oldu.

Bu beklenti de kendilerini enflasyona karşı korumaya almak için altına yönelmesine neden oldu.

Fransız Societe General bankasının Hong Kong analisti Jeremy Friesen, "Altın fiyatlarında ABD ekonomisinde işlerin iyiye gitmesinin ve Fed’in ekonomiyi en azından yıl sonuna kadar desteklemeye devam edeceği yönündeki beklentinin etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Sonraki Haber