Altında büyük fırtına geliyor!

Spekülatörler, bu durumun FED tarihindeki en büyük balonun başlangıcı olacağına sevinebilir

Batı merkez bankalarının fiyat manipülasyonuna bağlı olarak madencilik sektörü kritik durumda, arz zinciri dururken fiziki arz Asya tarafından tüketilmiş vaziyette.

Altın fiyatlarındaki geri çekilmenin ardından kimi büyük madencilik şirketleri üretimi durdurma kararı aldı.

Zerohedge.com adlı internet sitesinde, her ne kadar bu durum altının sonuna gelindiği şeklinde algılansa da, spekülatörlerin bu durumun FED tarihindeki en büyük balonun başlangıcı olacağına sevinebilecekleri ifadesine yer verildi.

Fiyat artışlarını destekleyen önceki FED balonlarına benzemeksizin altın balonu batı merkez bankalarının son 30 yılda altın fiyatlarını yönetmedeki beceriksizliği ve sonunda kontrollerinin kaybetmelerinin bir sonucu olacak.

Altın için büyük fırtınanın yaklaştığının kaydedildiği makalede şu ifadeler yer verildi:

''Birisi bir anda 2 milyon onsluk altın sattığı için 11 Ekim Cuma günü altın işlemleri 10 saniyeliğine durdu. Bu kimdi? Yıllık altın üretiminin yaklaşık yüzde 2,5'una denk gelen miktarı bir dakikada kim satabilirdi? Tabiiki batı merkez bankalarıydı.

Cuma günü altın manipülasyonunun yapıldığı günlerden sadece biriydi.

Batı merkez bankaları altın fiyatlarını baskı altına aldıkça, doğu merkez bankaları almaya daha istekli oluyorlardı. Merkez Bankaları altın konusunda kendilerini kandırdı.

Fakat PeakResources.org altın fiyatlarını baskı altına alma entrikasında sona yaklaşıldığını bildirdi.

Spot altının onsu 1,250 dolarlarda olduğunda mandecilik şirketleri kar yazamıyordu. İşgücü, altın çıkarmanın maliyeti gibi unsurlar hesaba katıldığında düşük altın fiyatları maliyeti karşılamıyordu.

Büyük çaplı altın şirketleri son 12 yılda altın fiyatlarında yüzde 400 oranında artış görse de, 20 yıl öncesine kıyasla düşük değerlerden işlem görüyor.''


Sonraki Haber