Altında rekor beklentisi!

Düşüş moralinizi bozmasın...

Deutsche Bank'ın metal araştırmaları bölümü başkanı Daniel Brebner, altın fiyatlarının bu yılın geri kalanı ve gelecek yıl belirli bir bant içinde hareket etmesini beklediklerini, ancak gelecek yıl merkez bankalarının alacağı genişlemeci tedbirlerin altın fiyatı için belirleyici olacağını bildirdi.

Bu yılın sonuna kadar altın fiyatlarında bastırılmış seyrin devam edeceğini öngörün Brebner, merkez bankalarının bilançolarını
genişletici adımlar atmaya devam etmeleri halinde 2013'de altın fiyatının 2.000 dolar/ons seviyesine doğru itilebileceğini belirtti.

Brebner, Avro Bölgesi borç krizinin altın fiyatları için ciddi risk olmaya devam ettiğini de vurguladı.

Bu arada, güçlü doların emtiaya olan talebin önünü kesmesi ile altın düşüşünü üçüncü güne taşıdı. ETF'deki altın varlıkları ise rekor yüksek seviyeye çıktı.

Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar kayıpla 1,687.15 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 15.34'de 1,690.88 dolardan alıcı buldu. ABD'li kanun yapıcıların bütçe ile ilgili bir anlaşmaya varacakları spekülasyonu ile doların yükselmesinin ardından kıymetli metalin onsu dün 6 kasım tarihinden beri en düşük seviye olan 1,684.93 dolara geriledi. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları ise dün 2,627.59 tona tırmandı.




Sonraki Haber