Altını yükselten dedikodu

Söylenti Japonya'dan..

Altın vadelileri, yeni Japon hükümetinin ekonomik toparlanmayı hızlandırmak için ilave tedbirler alacağı söylentilerinin artmasıyla New York işlemlerinde yükseliş kaydetti.

Japon Başbakan Shinzo Abe bugün yaptığı bir konuşmada hükümetinin misyonunu tekrardan güçlü bir ekonomiye kavuşmak olarak açıkladı. Japonya merkez bankası (BOJ - Bank of Japan) toplantı tutanaklarına göre banka üyelerinden bir tanesi açık uçlu varlık alımı tavsiyesinde bulundu. Altın fiyatları bu yıl genelinde yüzde 6.3 yukarıda seyrederken, merkez bankalarının ve hükümetlerin ekonomilerini canlandırmaya yönelik teşvikleriyle üst üste 12. yıllık kazanca doğru ilerliyor.

Citigroup Inc. Chicago vadeliler uzmanı Sterling Smith, "Japonya'nın teşviğe hazırlandığıyla ilgili haberler piyasayı hareketlendiriyor. Bu çok ince işlem gören piyasada çok keskin hareketler görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 09:16'da yüzde 0.4 değer kazanarak Comex'te 1,665.60 dolardan işlem gördü. Mart vadeli gümüşün onsu ise yüzde 1'lik artışla 30.185 dolar oldu.
Sonraki Haber