Altının en sevdiği ay geliyor!

Döviz Destek'ten altın analizi...

Altın için son raporumuzda dediklerimizin hemen hemen aynısını diyeceğiz bu raporumuzda, önce en son ne demiştik bunu özetleyelim:

*Altın için en büyük beklenti ABD Merkez Bankası’nın yeni bir tur varlık alımına gitmesi

*Eylül (olmadı biraz daha sonrası) için bu beklenti arttığı için altını olanlar fiyatlar zorlamadığı sürece altınları satmazlar,
beklenti de yeni alıcıları piyasaya çeker.

*Jackson Hole’da veya Eylül FED toplantısı yaklaştıkça beklentiler artacağı için altın fiyatlarında gel-gitler olsa da yükseliş beklemek lazım.
*Bu beklentiler sebebiyle gevşemeleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli.
Altın dün de FED faiz toplantısı tutanaklarındaki gevşeme yanlısı tutumu da görünce son 16 haftanın zirvesine koştu ALTIN.

Bundan sonrası için de görüntü aynı... ABD’den parasal gevşeme ihtimali olduğu sürece Altın da yola devam edecek.

Altın için şu anda Güney Afrika madenlerindeki (kanlı çatışmalara da sahne olan) grevin Platinyum fiyatlarını yukarı çekmesinin yanında merkez bankalarının her dipte rezervlerine Altın eklemesi de yükselişin sebepleri arasında...

Ve bir hafta sonra Altın’ın en sevdiği ay geliyor Eylül...

Hindistan’da Rupi’nin büyük değer kaybı sebebiyle Altın’a fiziki talep son aylarda büyük düşüş gösterse de yıl sonuna doğru başlayacak “düğün mevsimi” için kuyumcular yine Altın’a büyük talep gösterecekler.

Genel olarak yıl sonundaki talebe yetişmek için kuyumcular Eylül ayında stokları dolduruyorlar bu da Eylül’ü istatiksel olarak Altın’ın en çok değer kazandığı ay yapıyor.
Bu ay sonundaki Jackson Hole’da Bernanke konuşması, Eylül ortasındaki FED toplantısı ABD’den QE3 beklentilerini diri tutarken fiziki talep de artacak Hindistan etkisiyle.
Sonraki Haber