Bakır 3 haftanın en düşüğünde

Çin etkisi bakırı düşürdü

Bakır, Çin'de emlak fiyatlarını durdurmak için ilave kısıtlamalara gidilebileceği ve bunun da dünyanın en büyük bakır kullanıcısında talebi düşüreceği spekülasyonu ile son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.2 düşerek ton başına 8,099.25 dolar ile 29 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, Şanghay saati ile 14:14'te 8,110 dolara geldi. Mayıs vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 1.6 düşerek pound başına 3.694 dolara indi.

China Business News'ta bugün çıkan habere göre, Çin, Ulusal Halk Kongresi'nin gelecek ay yapılacak olan yıllık toplantısının öncesi ya da sonrasında, emlak fiyatlarını durdurmak için ilave politikalar uygulayabilir. Şanghay Borsası'nda emlak şirketlerinin hisselerini içeren endeks yüzde 4.7 düştü ve beş sektör arasında en hızlı kaybı yaşayan grup oldu.

Şanghay'da East Asia Futures Co. analisti Yuan Zheng, "Endişe, fiziki piyasa aktivitesinin, Mart ayında, birçok kimsenin beklediği yukarı yönlü harekti yapamayabileceği şeklinde," dedi.

Altı temel metali içeren LME Endeksi dün yüzde 1.5 düşerek, 3,546.9 puan ile 29 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

LME bakır stokları dün itibariyle 404,300 tona çıkarak 14 Kasım 2011'den hu yana en yüksek seviyesine çıktı. İptal edilen varantlar ya da depolardan metalin çıkarılması emirleri 29,325 tona inerek 12 Aralık'tan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Kalay Londra'da yükselirken, çinko, nikel ve kurşun değer kaybetti.
Sonraki Haber